-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagal naują banko „Snoras“ veiklos strategiją suformuotas naujas 904 darbuotojų personalas

Banko „Snoras“ bankroto administratorius, siekdamas efektyviai organizuoti likusio turto paiešką ir pritraukti investuotojų, sukūrė naują banko valdymo strategiją, pagal kurią pertvarkomas banko valdymas, reorganizuojama administracija ir jos funkcijos. Iš anksčiau dirbusių 1351 darbuotojų pagal terminuotas darbo sutartis banke įdarbinti 904 specialistai, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
 „Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Patvirtinta strategija bei naujai suformuotas personalas padės kryptingai siekti maksimalios naudos kreditoriams. Turime dvi pagrindines užduotis – per kaip įmanoma trumpą laiką surasti Lietuvoje ir užsienio šalyse dingusį banko turtą, apsaugoti, jį, grąžinti lėšas į banką bei surasti investuotojų, kurie įsigytų stabiliai veikiančias dukterines banko įmones, nupirktų išplėtotą banko mažmeninės bankininkystės tinklą“, – teigė banko „Snoras“ bankroto administratorius Neilas Cooperis.

Įgyvendinant naująją strategiją, banke „Snoras“ sudaryti 10 departamentų, kuriems suformuluotos ir patvirtintos atskiros funkcinės užduotys bei darbo instrukcijos. Kiekvienam departamentui vadovauja banko personalo darbuotojas kartu su bankroto administratoriaus konsultantu, kuris atsakingas už tai, kad banko personalas kryptingai vykdytų veiklą, kuo labiau atitinkančią „Snoro“ kreditorių interesus.

Įgyvendinant naująją strategiją, banke „Snoras“ sudaryti 10 departamentų, kuriems suformuluotos ir patvirtintos atskiros funkcinės užduotys bei darbo instrukcijos.

Iš naujai suformuoto personalo 372 darbuotojai tiesiogiai dirba pagal naujosios strategijos iškeltus uždavinius centrinėje banko būstinėje, Vilniuje, jų darbo sutartys galioja iki 2012 metų kovo 20 dienos. Kiti 532 darbuotojų yra banko filialų ir skyrių visoje šalyje specialistai, kurie užtikrins mažmeninės bankininkystės paslaugų tinklo Lietuvoje funkcionavimą ir sklandų perdavimą naujam savininkui. Pastarieji taip pat pagal terminuotas sutartis įdarbinti iki 2012 m. vasario 29 dienos.

Apie 100 darbuotojų iš naujai suformuoto banko personalo yra tiesiogiai ar netiesiogiai įtraukti į kreditorių reikalavimų administravimą – padeda gyventojams ir įmonėms tvarkyti paraiškas, dėl kompensacijų, mokamų per valstybės įmonę „Indėlių ir investicijų draudimas“.

Naujai suformuoto personalo darbo užmokesčiui, mokesčiams „Sodros“ įmokoms ir išeitinėmis kompensacijomis atliestiems darbuotojams mokėti reikalingos lėšos bus naudojamos iš teismo skirto 60,9 mln. litų biudžeto, rezervuoto banko „Snoras“ bankroto procedūroms vykdyti.

Visiems darbuotojams kompensacijos bus išmokamos pagal Bankroto įstatymo reikalavimus, jų kreditoriniai reikalavimai bankroto procese bus tenkinami po kreditorių susirinkimo pirma eile, t.y. prieš tenkinant kitų kreditorių reikalavimus.

„Mes kiekvieną dieną dirbame kreditorių interesų labui. Papildomai, prie vis augančio identifikuotos ir surastos turto apimties, mes taip pat sulaukėme daugiau nei 80 Lietuvos ir užsienio potencialių investuotojų susidomėjimo įsigyti banko „Snoras“ išplėtotą mažmeninės bankininkystės tinklą, stabiliai dirbančią vieną iš didžiausių vartojimo finansavimo paslaugų teikėjų “Snoro lizingas” ir geros finansinės būklės turto valdymo bei korporatyvinės bankininkystės grupę „Finasta“. Naujoji struktūra padės sėkmingai tęsti pradėtą darbą ir siekti didžiausios naudos kreditoriams. Pabaigai norėčiau padėkoti visiems „Snoras“ darbuotojams už jų sunkų darbą, pasišventimą ir profesionalumą, kurį parodė sunkiu ir kupino iššūkių metu“, – apibendrino N.Cooperis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius