Išlaidos pieno produktams padidėjo 1,3 proc. iki 17,95 euro, mėsos produktams – 3,5 proc. iki 21,3 euro, vaisiams ir daržovėms – 4,3 proc. iki 8,67 euro, grūdų produktams – 6,9 proc. iki 10,54 euro, o žuvų produktams – sumažėjo 5 proc. iki 2,87 euro.
Per metų ketvirtį (antrąjį šių metų, palyginti su pirmuoju) svarbiausi maisto produktai šalyje pabrango 2,5 proc., pranešė EKI.
Pagrindinių maisto produktų kainos Estijoje per laikotarpį nuo valstybingumo atkūrimo išaugo pusšešto karto: šio kainų monitoringo pradžioje – 1992 metų gruodį – ji siekė 218,2 kronos (13,9 euro).
EKI prognozuoja, jog per trečiąjį šių metų ketvirtį pagrindinių maisto produktų krepšelio kaina šalyje gali ūgtelti apytikriai procentu.