Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​​​​​​​Pajamų deklaravimui artėjant į pabaigą, VMI Vilniuje bei Kaune dirbs ir laisvadieniais

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pranešime žiniasklaidai informuoja, kad artėjant pajamų deklaravimo ir mokesčio mokėjimo terminui – liepos 1 d., į gyvas konsultacijas atvykstančius iš anksto užsiregistravusius gyventojus VMI aptarnavimo padaliniai Vilniuje bei Kaune priims ir numatytais laisvadieniais: birželio 20 d. (šeštadienis), birželio 24 d. (trečiadienis), birželio 27 d. (šeštadienis).
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pažymima, kad siekiant užtikrinti atvykstančių klientų ir darbuotojų saugumą, ir toliau bus ribojami klientų srautai – priimami tik iš anksto telefonu užsiregistravę klientai. Vizitams numatytais laisvadieniais galima registruotis jau nuo šiandien.

Registracijos atvykimui į AVMI padalinius vykdomos specialiai tam skirtais regioniniais telefonų numeriais, kurie skelbiami čia. Atkreipiamas dėmesys, kad papildomais numeriais teikiamos ir individualios telefoninės konsultacijos mokesčių klausimais.

„Primename, kad kilus klausimams dėl kasmetinio pajamų deklaravimo ar individualios veiklos registravimo/išregistravimo, pasikonsultuoti galima ne tik atvykus į VMI padalinius, bet ir paskambinus bendruoju Mokesčių informacijos telefonu 1882 ar kitais papildomais telefonų numeriais, kurie skelbiami VMI interneto svetainėje“, – rašo VMI.

Taip pat VMI primena, kad dar dvi savaites gyventojai gali apsispręsti kam paskirti sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį paramai. Ją skirti gali skirti pasirinktai organizacijai ir meno kūrėjams, politinei partijai bei profesinei sąjungai.

„Gyventojai aktyviai naudojasi savo teise skirti pajamų mokesčio dalį paramai ir tokiu būdu išreikšti finansinį palaikymą įvairioms organizacijoms ir meno kūrėjams, politinėms partijoms bei profesinėms sąjungoms. Savo sprendimą nuo 2019 metais sumokėtų mokesčių skirti paramą jau išreiškė 471 tūkst. gyventojų“ – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, pažymėdama, kad šis paramos teikimo būdas, nereikalauja iš gyventojų jokių papildomų finansinių išlaidų.

Pernai daugiau nei 520 tūkst. gyventojų paramai skyrė apie 21 mln. eurų, iš jų 1 mln. eurų – politinėms partijoms, 380 tūkst. eurų – profesinėms sąjungoms, 214 tūkst. eurų – meno kūrėjams.

VMI atstovė atkreipia dėmesį, kad pasikeitus procentinėms skiriamos pajamų mokesčio dalims, ankstesniais metais skirta parama nuo šių metų bus perskaičiuota automatiškai (vietoj 2 proc. GPM – 1,2 proc. GPM, vietoj 1 proc. GPM – 0,6 proc. GPM).

Svarbu paminėti, kad gyventojai ir toliau galės skirti pajamų mokesčio dalį už praėjusius ir keturis vėlesnius mokestinius laikotarpius į priekį. Taigi, gyventojo pageidavimu, pagal vieną pateiktą prašymą, pajamų mokesčio dalis bus pervedama penkis metus iš eilės.

VMI primena, kad paprasčiausiais ir greičiausias paramos skyrimo būdas – prašymus pateikti savarankiškai elektroniniu būdu per VMI Elektroninio deklaravimo sistemą, pateikus prašymą (forma FR0512, 4 versija) bei, esant poreikiui, deklaravus pajamas iki liepos 1 d. Gyventojai taip pat gali užpildytus popierinius prašymus atsiųsti VMI paštu (adresu Neravų g. 8, LT-66257 Druskininkai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius