-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga tikisi poilsiautojų srauto iš Kinijos ir JAV

Palangos verslininkai tikisi, kad į šį kurortą atvyks vis daugiau žmonių iš Kinijos ir JAV. Tiesa, neatmetama, kad kai kurie atvykėliai iš Azijos čia greičiau ieškosis darbo, nei mėgausis pajūrio malonumais, skelbia LTV laida „Šiandien“.
Pajūryje Žolinės savaitgalį laukiamas poilsiautojų antplūdis.
Palanga turistus traukia ištisus metus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Turizmo specialistų teigimu, kasmet į Palangą suvažiuoja vis daugiau turistų. O šį vasaros sezoną gausiau poilsiautojų tikimasi sulaukti iš JAV ir Kinijos. Kol kas iš 20 tūkst. amerikiečių, per metus apsilankančių Lietuvoje, į pajūrio kurortą užsuka vos pora šimtų.

Palangos turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotoja Egidija Smilingienė teigė, jog buvo kalbėta su JAV ambasadoriumi ir ambasados darbuotojais, šie skundėsi, kad labai trūksta informacijos apie Lietuvą, specialių leidinių. Sutarta, kad ambasadoje besilankantiems žmonėms ši informacija bus parūpinta, ir tikimasi, jog amerikiečių srautas į Lietuvos pajūrį išaugs.

Panašiai žadama vilioti ir turistus iš Kinijos.  „Pas mus Palangoje tikrai visko yra – ir jūra, ir pramogos, ir puikus apgyvendinimas, ir SPA paslaugos“, – tvirtino E. Smilingienė, kuri yra įsitikinusi, jog kinų atvyks daugiau.

Palangos verslininkai sako, kad sulaukti amerikiečių Palangoje – realu. Už vandenyno gyvenančius lietuvius į tėvynę vilioja nostalgija. O jei į Lietuvą atvyktų bent vienas procentas kinų, tai – apie 15 mln. žmonių, verslininkai juokauja, kad galbūt net sutiktų mokėti dvigubai didesnį PVM.

Tačiau manoma, kad kinai, kaip ir svetur vykstantys lietuviai, gali čia norėti ir ieškotis darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius