Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palikę „Swedbank“ įkūrė savo draudimo startuolį: žada trečdaliu mažesnes kainas

Evaldas Valeiša ir Mindaugas Jusius anksčiau dirbo gyvybės draudimo įmonės „Swedbank Life Insurance SE“ vadovais – dabar jie įkūrė savo startuolį „InsurTech“. Jie siūlo skaitmenizuotą gyvybės draudimą – inovacijos leis kainą sumažinti iki trečdalio, pasiūlyti lankstesnes sąlygas.
Evaldas Valeiša ir Mindaugas Jusius
Evaldas Valeiša ir Mindaugas Jusius

Įsigalėjus naujoms ES direktyvoms, atsivėrė galimybės technologinių inovacijų vystymui bei naujų žaidėjų atėjimui į finansų rinką, kuri Lietuvoje pasižymi stambiais dideliais žaidėjais.

„InsurTech“ veiklą pradėjo Lietuvoje – siūlo keisti sudarytas rizikinio gyvybės draudimo sutartis į identiškas, tik gaunant 33 proc. mažesnį įkainį jau turimam draudimo produktui, rašoma pranešime spaudai.

Pagal Lietuvos banko skelbiamą statistiką, rizikinis gyvybės draudimas yra populiariausia paslauga, siekiant užtikrinti finansinę šeimos artimųjų apsaugą.

Šiuo metu Lietuvoje gyvybės draudimą turi maždaug kas dešimtas gyventojas.

„Skirtingai nuo daugelio šalių, Lietuvoje išlaidos ne gyvybės draudimui yra daugiau nei dukart didesnės, nei gyvybės draudimui skiriamos lėšos. Nieko keisto, nes draudimo produktų savikaina yra sąlyginai aukšta, o apie 90 proc. rizikos draudimo segmento Lietuvoje valdo du didieji bankai – „Swedbank“ ir „SEB“, – teigiama pranešime.

Startuolio kūrėjai tikina, kad vien gyvybės draudime leistų gyventojams sutaupyti 4 mln. eurų.

„Sukūrėme visiškai skaitmenizuotą sprendimą, todėl patiriame minimalius administravimo kaštus ir visiškai neturime pardavimo išlaidų. Jam sukurtas unikalus algoritmas, kuris priartina klientą prie tarptautinio perdraudiko ir įgalina akimirksniu gauti individualų pasiūlymą. Sutartis sudaroma trimis mygtuko paspaudimais, tad klientui sutaupome ne tik pinigų, bet ir laiko“, – teigia bendrovės įkūrėjas ir vadovas yra E.Valeiša.

Gedmanto Kropio nuotr./Evaldas Valeiša
Gedmanto Kropio nuotr./Evaldas Valeiša

Jis patikina, kad įmonei keliami tokie patys reikalavimai, kaip ir bnet kokiai kitai draudimo kompanijai.

Naujas startuolis savo riziką perdraudė vienoje didžiausių perdraudimo kompanijų „Gen Re”, kurią valdo investuotojas Warrenas Buffetas.

Investuotojas M.Jusius viliasi, kad startuolis sulauks susidomėjimo užsienio rinkose – įkūrėjai turi veiklos plėtros planų kitose Europos šalyse, kuriose galioja panašus finansinės veiklos reguliavimas.

Gedmanto Kropio nuotr./Mindaugas Jusius
Gedmanto Kropio nuotr./Mindaugas Jusius

„Esame bene pirmieji Europoje, kurie po naujųjų reglamentavimo normų ir atsivėrusių finansų sektoriaus plėtros galimybių pristato inovatyvų sprendimą. Pirmiausia pritaikysime algoritmą Lietuvoje gyvybės draudimo sektoriuje. Tačiau jau dabar sulaukiame didžiulio susidomėjimo šia technologija“, – sako M.Jusius.

Anksčiau E.Valeiša dirbo „Swedbank Life Insurance SE“ ir „Swedbank P&C Insurance AS“ Finansų tarnybos vadovu, o Mindaugas Jusius – buvęs „Swedbank Life Insurance SE“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius