Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palūkanas verslui „Invega“ kompensuos dažniau

Nuo šių metų kovo 25 dienos verslui, pasirašiusiam paskolų ar finansinės nuomos (lizingo) sutartis dėl visuotinės dotacijos priemonės „Dalinis palūkanų kompensavimas“, palūkanos bus kompensuojamos dažniau – kas mėnesį, t. y. iki kito mėnesio 30 dienos.
Investicijos
Investicijos / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Invega

Šis esamos priemonės pakeitimas turėtų palengvinti įmonėms skolinimosi procesą, nes anksčiau palūkanos įmonėms buvo kompensuojamos kas ketvirtį. Kaip ir iki šiol, priemonė padės smulkiajam ir vidutiniam verslui (SVV) didinti verslumą, gerins mažų ir vidutinių (MVĮ) verslo subjektų produktyvumą bei didins pramonės įmonių efektyvumą. Verslo įmonės, gavusios finansinę paramą negrąžinamosios subsidijos forma, gali pasilengvinti finansavimo gavimo naštą ir susimažinti kaštus bei lengviau planuotis verslo plėtrą.

Šiuo metu yra rengiama daugiau su palūkanų kompensacijomis susijusių pokyčių, kurie verslą pasieks artimiausiu metu.

Palūkanos verslui yra kompensuojamos iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ – LR Vyriausybės įkurta nacionalinė plėtros įstaiga, skirta padėti smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams gauti reikiamo finansavimo. Institucijos misija yra skatinti Lietuvos verslo augimą ir konkurencingumą: jos suteikiamos garantijos padeda išspręsti nepakankamo ar nepatrauklaus finansų įstaigoms užstato problemą, administruojamos lengvatinės paskolos, visuotinės dotacijos bei rizikos kapitalo priemonės palengvina priėjimą prie finansavimo šaltinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius