-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio regionas lipa iš sunkmečio duobės

Panevėžio regionas lipa iš sunkmečio duobės – tai simbolizuoja bankrutavusios regiono milžinės bendrovės „Ekranas“ pastatuose besikuriančios naujos įmonės.
Laisvės aikstė Panevėžyje
Laisvės aikštė Panevėžyje / Vlado Bukėno/BFL nuotr.

Šiemet tikimasi baigti parduoti likusius 50 tūkst. kvadratinių metrų „Ekrano“ pastatų. 150 tūkst. kvadratinių metrų jau parduota ir juose kuriasi naujos bendrovės, rašo „Verslo žinios“.

„Rengiami sandėliai, gamybiniai cechai, vietos pramonei tai bus naujas etapas. Panevėžys – patrauklus regionas, tačiau tokių finansinių srautų, kokie buvo veikiant kineskopų gamyklai, nebus“, – kalbėjo bankroto administratoriaus „Baklis“ įgaliotasis asmuo Gintaras Gelčys.

„Schmitz Cargobull Baltic“ generalinio direktorius Raimundo Petrausko nuomone, didžiausiu plėtros stabdžiu gali tapti kvalifikuotos darbo jėgos trūkumas.

„Baigėme finansinius metus ir jie buvo geresni nei 2008 metais. Planuojame, kad šie metai taip pat bus puikūs. Panevėžio apskrityje mes tik dirbame, tačiau gaminius parduodame ES ir apie vietos rinką man sunku kalbėti“, – kalbėjo R.Petrauskas

Panevėžio statybos tresto generalinis direktorius Dalius Gesevičius taip pat skaičiavo apyvartos augimą, tačiau tik dėl to, kad vis daugiau užsakymų randa užsienyje.

„Dirbame bendrovėse, kurios eksportuoja ir plečia gamybinius pajėgumus. Regionui trūksta investicijų, nes kol kas nematau, kad ateitų naujos pramonės įmonės ir duotų darbo statybininkams. Mes šiemet taip pat išauginome paslaugų eksportą“, – kalbėjo D.Gesevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius