Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio savivaldybė lengvina mokesčių naštą verslo įmonėms

Panevėžio miesto savivaldybės taryba nusprendė palengvinti žemės, žemės nuomos ir nekilnojamojo mokesčių naštą miesto įmonėms. Patvirtinta 2009 m. teikiamų mokesčių lengvatų juridiniams asmenims tvarka.
Mokesčiai
Mokesčiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Ekonominiu sunkmečiu miesto įmonės dirba itin sudėtingomis sąlygomis. Panevėžyje didžiausias nedarbas tarp didžiųjų šalies miestų. Todėl nusprendėme atleisti nuo žemės, žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių neišvariusias į gatvę panevėžiečių gamybos, eksportuojančias bendroves. Į mokesčių lengvatas gali pretenduoti ir įmonės, darbuotojų sumažinusios ne daugiau kaip 30 procentų“, – sako Panevėžio miesto savivaldybės mero pavaduotojas Ramūnas Vyžintas.

Į mokesčių lengvatas pretenduojančios įmonės turi veikti ne mažiau kaip 3 metus, jose ne mažiau kaip 90 proc. dirbančiųjų turi būti Panevėžio gyventojai.

Nuo valstybinės žemės nuomos, žemės ar nekilnojamojo turto mokesčių gali būti atleistos įmonės, kurios išlaikė tiek darbo vietų, kiek jų buvo 2008 m. gruodžio 31 d. 50 proc. mokesčiai gali būti sumažinti įmonėms, kurios darbuotojų sumažino ne daugiau kaip 10 proc.; 25 proc. – sumažinusioms darbuotojų ne daugiau kaip 30 proc.

Be to, į mokesčių lengvatas pretenduojančios įmonės turi veikti ne mažiau kaip 3 metus, jose ne mažiau kaip 90 proc. dirbančiųjų turi būti Panevėžio gyventojai. Eksportas turi sudaryti ne mažiau kaip 50 proc. apyvartos, neturi būti skolų praleistais terminais Valstybinei mokesčių inspekcijai, „Sodrai“, Savivaldybei. 2007–2008 metais įmonės veikla turėjo būti pelninga.

Panevėžio miesto savivaldybė prašymų dėl valstybinės žemės nuomos, žemės mokesčių sumažinimo laukia iki lapkričio 2 d., nekilnojamojo turto mokesčio sumažinimo – iki sausio 8 d.
2009 metų Savivaldybės biudžete planuota gauti 4,5 mln. Lt nekilnojamojo turto, 870 tūkst. Lt – žemės, 3,7 mln. Lt – žemės nuomos mokesčio.

Šiuo metu Panevėžio miesto savivaldybė taiko žemės nuomos, žemės ir nekilnojamojo turto mokesčių lengvatas sukūrusioms naujų darbo vietų ir jas išlaikiusioms bendrovėms. Savivaldybės teritorijoje 2009–2010 metams nustatytas 0,5 proc. nekilnojamojo turto mokesčio tarifas yra vienas mažiausių šalyje. Atsižvelgus į ekonominę ir socialinę situaciją Panevėžyje nustatyti minimalūs nuomos mokesčio už išnuomotą ne aukciono būdu valstybinę žemę tarifai valstybinės žemės nuomininkams ir naudotojams. 2010 metams patvirtintas ir minimalus individualios veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, fiksuotas pajamų mokesčio dydis – visoms veikloms 1440 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius