Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje – lengvata COVID-19 pandemijos paveiktam verslui

Panevėžio miesto savivaldybės taryba pritarė, kad verslininkams, kurių veikla buvo paveikta COVID-19 pandemijos, 30 proc. būtų sumažinti nuomos už valstybinę žemę, žemės ir nekilnojamojo turto mokesčiai. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
Panevėžio miesto savivaldybė
Panevėžio miesto savivaldybė / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Pagal patvirtintą aprašą į 30 proc. lengvatą galės pretenduoti visos įmonės, kurios įtrauktos į Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos mokesčių mokėtojų, nukentėjusių nuo COVID-19, sąrašą.

„Šalyje paskelbus karantiną daugelio smulkaus ir vidutinio verslo atstovai pajuto tiesioginę neigiamą ekonominę įtaką. Tarėmės su Verslo taryba, ieškojome priemonių, kaip padėti mieste veikiančiam verslui. Dar balandį vykusiame Tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas karantino laikotarpiui nuo nekilnojamojo turto, žemės bei valstybinės žemės nuomos mokesčių atleisti verslą, kurio veikla dėl karantino buvo apribota arba uždrausta Vyriausybės nutarimais.

Taip pat viešojo maitinimo įstaigoms atvėrėme miesto viešąsias erdves, nutarėme nerinkti rinkliavos už paslaugas lauko kavinėse ar išplėstose aptarnavimo vietose prie stacionariųjų viešojo maitinimo įmonių. Siekdama padėti verslui šiandien Taryba pritarė sumažinti 30 proc. nuomos už valstybinę žemę, žemės ir nekilnojamojo turto mokesčius už 2020 metus“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius