-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžys vilioja darbuotojus į rajoną: kompensuos kelionės išlaidas

Panevėžio rajono savivaldybė viena pirmųjų šalyje tiesia pagalbos ranką savo įstaigų specialistams, gyvenantiems mieste, bet važinėjantiems į darbą rajone. Planuojama kompensuoti dalį kelionės išlaidų ir taip tikimasi ne tik sulaikyti kaime dirbančius specialistus, bet ir pritraukti naujų.
Eismas žiedinėje sankryžoje
Eismas Panevežyje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

„Nenorime prarasti labai gerų specialistų, kurie gali pasirinkti darbą mieste. Norėdami, kad kaime būtų aukštos kvalifikacijos mokytojų priėmėme sprendimą“, – aiškina Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis.

Lina Kazakaitienė iš Panevėžio į Krekenavą, kur dirba mokytoja gimnazijoje, kasdien automobiliu į abi puses įveikia 60 kilometrų. Žinia, kad savivaldybė kompensuos kelionės išlaidas, kad ir į vieną pusę, mokytoją nudžiugino.

„Reikia išleisti pakankamai daug pinigų degalams, bilietams, jei važinėji su autobusu. Juolab, kad ir atlyginimai nėra dideli, tai ši parama, kad ir ne 100 proc., bet tikrai pasijaus“, – sako mokytoja.

Ji teigia, kad važinėjimas nevargina, nors galėtų rasti darbą ir Panevėžyje.

„Esu įsimylėjusi šią mokyklą, man patinka kolektyvas, patinka rajono vaikai, paprasčiausiai nenoriu eiti kitur“, – aiškina L.Kazakaitienė.

Pusė kelionės į darbą kainos bus kompensuojama ir savivaldybės ikimokyklinio ugdymo specialistams, medikams, kultūros įstaigų, seniūnijų darbuotojams. Važinėjantiems ne tik nuosavu transportu, bet ir autobusais.

Kompensacijos priklausys nuo to, kiek kilometrų iki darbovietės. Pavyzdžiui, 5–15 kilometrų važinėjantys darbuotojai gaus po eurą per dieną, 16–26 – po 2 eurus, o daugiau negu 26 kilometrus – po 3.

Skaičiuojama, kad darbuotojas atgaus 20–60 eurų. Jei rajono taryba pritars, kompensacijos bus mokamos nuo rugsėjo 1-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius