-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paramos gavėjams pagalba – informaciniame portale

Tam, kad Europos Sąjungos (ES) lėšos sėkmingai nukeliautų į paramos gavėjų sąskaitas, Europos Sąjungos (ES) paramą administruojančios institucijos vis didesnį dėmesį skiria bankinių pavedimų apsaugos užtikrinimui.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Pagalba Bankas

Vasario pradžioje įsigaliojusiose Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. priemonių (KPP) administravimo taisyklėse nustatyta, kad Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos (NMA), teikiant prašymus dėl banko sąskaitos pakeitimo, į kurią bus mokama parama, prašymą pasirašiusiojo asmens parašo tikrumas turi būti paliudytas notaro arba seniūno, Lietuvos Respublikos notariato įstatymo nustatyta tvarka. Paliudyti pasirašiusiojo asmens parašo tikrumą taip pat gali NMA darbuotojas.

Juridiniai asmenys turėtų pateikti vadovo parašu ir antspaudu patvirtintą prašymą. Artimiausiu metu minėtomis nuostatomis planuojama papildyti ir kitų NMA administruojamų priemonių taisykles.

Banko sąskaitą pasikeis patys

Atsižvelgdama į pasikeitusias administravimo taisyklių nuostatas ir siekdama padėti paramos gavėjams išvengti papildomų rūpesčių, NMA atliko pokyčius informaciniame portale.

Nuo šiol paramos gavėjai gali banko sąskaitą pasikeisti patys – tereikia naudojantis el. bankininkystės paslaugomis ir per savo banką prisijungti prie NMA informacinio portalo adresu https://portal.nma.lt. Informacinį portalą galima pasiekti ir apsilankius NMA interneto svetainėje www.nma.lt bei spustelėjus pelę ant kairėje pusėje po pagrindiniu meniu esančio laukelio „Informacinis portalas“.

Naudojimasis informaciniu portalu – tai galimybė paramos gavėjams operatyviai bei patogiai pakoreguoti ir savo kontaktinius duomenis, nurodytus paraiškoje paramai gauti – adresą, telefono bei fakso numerius, elektroninio pašto adresą.

Šiuos duomenis gali keisti ir paramos gavėjai, ir jų įgalioti atstovai, kurie yra pateikę NMA reikiamą įgaliojimą. Įgaliojimo formos pavyzdį taip pat galite rasti informaciniame portale.

Būtinas raštiškas prašymas

Šiuo metu apsilankęs informaciniame portale paramos gavėjas gali įvesti naujus duomenis ar pasirinkti iš esamų sąrašo.

Jeigu paramos gavėjas nori ne pakeisti, o pašalinti bent vieną duomenį, jis turi pateikti NMA raštišką prašymą. Pakeisti atitinkami paraiškos duomenys daugeliu atvejų automatiškai atsinaujina NMA pareiškėjų ir paramos gavėjų duomenų registre.

NMA atkreipia dėmesį, kad jei keičiamas sąskaitos banke numeris, įgyvendinant projektus pagal KPP investicines priemones arba kai kurias Kaimo plėtros 2004-2006 m. plano bei Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2007–2013 m. veiksmų programos priemones, duomenys informaciniame portale bus atnaujinti ne vėliau kaip per 2 darbo dienas. Kilus klausimams dėl minėtų priemonių duomenų keitimo, su paramos gavėju susisieks NMA darbuotojas.

Informaciniame portale taip pat pateikiama ir priemonių, kurių duomenys atsinaujina ne automatiškai, sąrašas. Pažymėtina, kad kol kas nėra galimybės keisti kontaktinių duomenų ir sąskaitos banke numerių, dalyvaujant tik Lietuvos valstybės lėšomis finansuojamose priemonėse.

Diegiamos naujovės

NMA nuolat tobulina informacinį portalą ir diegia įvairias naujoves, kurios padeda pareiškėjams ir paramos gavėjams operatyviai gauti aktualią informaciją apie pateiktas paraiškas.

Portale galima stebėti paraiškų vertinimo būsenas, matyti išsamią informaciją apie paraiškose nustatytus neatitikimus, išsiųstus užklausimus, pranešimus, apskaičiuotas bei išmokėtas paramos sumas, pritaikytas sankcijas ir kita.

NMA atstovų teigimu, dabar atliekami ir kiti pakeitimai, todėl artimiausiu metu planuojama taip pat pateikti ir daugiau pareiškėjams bei paramos gavėjams aktualios informacijos, pavyzdžiui, atmintines apie paramos gavėjų įsipareigojimus dėl dokumentų pateikimo.

 

15min.lt nuotr./KPF logotipas naujas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius