Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduotuvėse per šventes žmonės pirko mažiau, atsigriebė internete

Nors per šventes dirbo dauguma didžiųjų prekybos tinklų, jiems nepavyko pasiekti geresnės šventinės prekybos nei anksčiau, skelbia LTV laida „Šiandien.“
Dauguma prekybos centrų ketina dirbti ir per šventes.
Prekybos centras / „15min“ archyvo nuotr.
Temos: 2 Prekyba Internetas

„Iki“ prekybos centro atstovas spaudai Valdas Lopeta LTV laidai „Šiandien“ sakė, kad šiais metais prekyba buvo 15 proc. mažesnė. Tiesa, jis teigė, kad šiais metais buvo mažesnės kainos, žmonės dažniau rinkosi akcijines prekes. V.Lopetos teigimu, vienetų skaičiumi prekyba nelabai skyrėsi nuo prieš tai buvusių metų.

„Maximos“ atstovė spaudai Renata Saulytė teigė, kad per šias šventes prekyba sumažėjo apie 13 proc. Ji teigė, kad žmonės nepasidavė pirkimo manijai, kruopščiai apgalvojo pirkinius, daug ką pirkdavo jau lapkričio mėnesį.

Prekybininkai pastebi, kad per šventes žmonės daugiau pirko produktų, kurių prireikė ruošiant šventinį stalą namuose,  14 proc. išaugo kiaušinių pardavimai, nesumažėjo ir margarino, majonezo, šokolado pardavimas. Tačiau mėsos ir žuvies pirkta beveik dešimtadaliu mažiau.

Tuo tarpu internetinių parduotuvių atstovai teigia, kad per šventes jų pajamos išaugo. Internetinės parduotuvės pigu.lt direktorius Dainius Lilys teigia, kad kalėdinė prekyba išaugo dvigubai. Kad atsirado daugiau klientų, tvirtino ir  parduotuvės patogupirkti.lt direktorius Vygantas Milašiūnas. Internete pirkėjai dažniausiai perka kvepalų, smulkiąją buitinę techniką, knygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius