Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus 2024 metų olimpinių žaidynių biudžetas bus „įvertintas“ iki metų pabaigos

2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių organizatoriai iki metų pabaigos įvertins renginio papildomų išlaidų, susijusių su koronaviruso pandemija, riziką, trečiadienį pranešė šaltiniai.
Karantinas Paryžiuje
Paryžius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kiek anksčiau Prancūzijos sostinėje susitiko šalies prezidentas Emmanuelis Macronas, Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vadovas Thomas Bachas ir žaidynių organizacinio komiteto vadovas Tony Estanguet.

Pirmosioms Paryžiuje nuo 1924 metų numatomoms surengti olimpinėms žaidynėms skirtas 6,8 mlrd. eurų biudžetas, o T.Estangueto vadovaujama įstaiga padengs 3,8 mlrd. eurų išlaidų.

Anot šaltinio iš prezidentūros, susitikimo dalyviai priėjo išvados, kad „ateinančiais mėnesiais, iki metų pabaigos, organizacinis komitetas su regioninėmis grupėmis“ kartu įvertins, kaip galėtų geriausiai sumažinti visą išlaidų perviršio riziką“.

Jie pridūrė, kad gali imtis šio žingsnio, „jei matys, kad ekonominė padėtis blogėja“.

Be to, TOK gali apsvarstyti keletą papildomų pakeitimų, įskaitant esamo dalyvių skaičiaus, kuris šiuo metu siekia 10 500, pakeitimą.

Gyvenamųjų vietų skaičius sportininkų kaimelyje šiauriniame Paryžiaus Sen Deni priemiestyje jau sumažintas nuo 18 000 iki 15 000.

„Gali kilti diskusijų, kurių TOK yra pasirengęs išklausyti, dėl to, kiek sportininkų bus siunčiama į žaidynes ir kaip bus organizuojamos kai kurios rungtys“, – teigė šaltinis.

„Sportininkų, patvirtintų varžytis atitinkamose rungtyse, skaičius“ turės įtakos sąnaudoms bei „olimpinio kaimelio dydžiui“.

Šių metų Tokijo olimpinės žaidynės buvo perkeltos į 2021 metus dėl COVID-19 protrūkio, tačiau dviejų Japonijos naujienų agentūrų atlikta apklausa parodė, kad pusė miesto gyventojų mano, jog žaidynės apskritai neturėtų būti rengiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius