-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus Disneilende siautusios rumunų gaujos dienos uždarbis siekė 7000 eurų

Bendromis Prancūzijos ir Rumunijos teisėsaugos pareigūnų jėgomis pavyko sulaikyti Paryžiaus Disneilende ir kitose turistų pamėgtose vietose turistus švarinusių rumunų ir Rumunijos romų nusikaltėlių tinklą, praneša „AFP“.
Disneilendas Paryžiuje
Disneilendas Paryžiuje / AFP/Scanpix nuotr.

„Pamažu, stebint ir sekant bei didelės pagalbos iš Rumunijos dėka, mes išsiaiškinome“, – sakė papulkininkis Francois Despresas, prieš keliaujančius nusikaltėlius kovojančio Prancūzijos teisėsaugos organo „OCDLI“ direktoriaus pavaduotojas.

„OCDLI“ turi daugybę tyrėjų, tarp kurių yra ir nemažai rumuniškai kalbančiųjų asmenų. Būtent jų indėlis buvo svarus, išsiaiškinant platų kišenvagių tinklą, kurį „Europolas“ buvo įvardijęs kaip „organizuotą šeimos ir klanų giminystės principu“.

„Europolo“ pranešime pažymima, kad nepilnamečiai nusikaltėliai kiekvieną dieną kriminalinei grupuotei atnešdavo 7000 Eur pelną.

Apie tūkstančio vagių tinklas pusę metų vogė brangius odinius rankinukus, mobiliuosius telefonus, grynuosius pinigus ir juvelyrinius dirbinius, kurių bendra vertė siekia mažiausiai 1 mln. Eur, iš Paryžiaus Disneilendo lankytojų.

Vasario 9 d., surinkus pakankamai įkalčių ir duomenų, Rumunijos ir Prancūzijos policija kartu su šunimis bei sraigtasparniais tuo pačiu metu įsiveržė į įtariamųjų namus Paryžiuje bei pietinėje Rumunijos dalyje esančiame Krajovos mieste.

Paryžiuje buvo suimta pora iš Rumunijos, kuri kaltinama vagysčių organizavimu siunčiant jaunuolius vogti į Disneilendą. 

Ši pora buvo tarp iš viso tą dieną areštuotų 17 asmenų, iš kurių šeši buvo suimti Rumunijoje. Policija taip pat konfiskavo beveik 25 tūkst. Eur grynaisiais, prabangius juvelyrikos dirbinius bei laikrodžius.

„Europolo“ pranešime pažymima, kad nepilnamečiai nusikaltėliai kiekvieną dieną kriminalinei grupuotei atnešdavo 7000 Eur pelną.

Kaip AFP teigė vienas iš šaltinių policijoje, egzistavo itin gerai organizuota sistema. Dažnai vyresnieji broliai apmokydavo vogti savo mažamečius brolius bei seseris.

Kriminalinės gaujos lyderiams gresia 30 metų kalėjimo bausmė už nusikaltimų organizavimą, pinigų plovimą bei mažamečių asmenų įtraukimą į nusikaltimų darymą.

Prancūzijos policijos įgaliotinis Jereomeas Georgesas pasakojo, kad jaunieji nusikaltėliai apsimesdavo turistais ir ant galvos būdavo užsimaukšlinę Peliuko Mikio ausis.

Dažnai jie vaikščiodavo grupelėmis po tris arba keturis, o vienas iš jų atitraukdavo dėmesį, kuomet likusieji švarindavo nieko nenutuokiančių žmonių kišenes.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius