-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžius nori stipresnių finansinių ginklų kovoje su teroristais

Prancūzijos finansų ministerija siekia gauti naujus įgaliojimus, kurie padėtų jai sekti asmenų, patekusių į žvalgybos tarnybų akiratį dėl sąsajų su terorizmu, bankų sąskaitas, rašo naujienų svetainė dailystar.com.lb. Tikimasi, kad naujosios priemonės galėtų kovą su terorizmu padaryti efektyvesne.
Pusiau nuleista Prancūzijos vėliava
Pusiau nuleista Prancūzijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tikimasi, kad vyriausybė naująsias priemones, suteikiančias daugiau galių Prancūzijos finansų ministerijos padaliniui „Tracfin“, kovojančiam su pinigų plovimu, pristatys jau sausio mėnesį.

Prancūzijos finansų ministras Michelis Sapinas pirmadienį taip pat pranešė apie būtinybę sugriežtinti vadinamųjų išankstinio mokėjimo kortelių priežiūrą.

Šiuo metu žvalgybos tarnybų įtarimą kelia daugiau negu 10 tūkst. žmonių Prancūzijoje, tiesa, ne visi jie yra iš viso kada nors padarę nusikaltimą.

Nors Paryžiuje iki šiol yra aiškinamasi dėl išpuolių Paryžiuje pasirengimo, tačiau aišku tai, kad teroro aktai kainavo daugybę tūkstančių eurų. Ruošdamiesi atakoms, džihadistai taip pat buvo išsinuomoję mažiausiai du viešbučio kambarius ir butą Paryžiaus priemiestyje bei bent tris automobilius.

Teroristų naudotų „Kalašnikov“ automatų kaina svyruoja nuo 1000 iki 2000 Eur už vienetą.

Prancūzijos finansų ministras Michelis Sapinas pirmadienį taip pat pranešė apie būtinybę sugriežtinti vadinamųjų išankstinio mokėjimo kortelių priežiūrą. Būtent naudojantis jomis buvo nemaža dalimi prisidėta prie teroristinių išpuolių lapkričio 13 d.

Tokių kortelių naudotojams yra garantuojamas anonimiškumas ir dėl to jomis besinaudojančius asmenis atsekti yra sudėtinga. Dėl šios priežasties jas itin pamėgę kriminalinio pasaulio atstovai.

Galiausiai Paryžius nori palengvinti galimybę užšaldyti asmenų, kurie susiję su teroristine veikla, turtą.

M.Sapinas taip pat pažadėjo dėti visas pastangas, kad kitos ES šalys pagreitintų naujausių europinių prieš pinigų plovimą nukreiptų direktyvų įgyvendinimą.

Be to, Prancūzija nori, kad europiečiai turėtų geresnį priėjimą prie piniginių perlaidų sistemos „Swift“, kuria atliekama daugiau negu 90 proc. tarptautinių perlaidų, bet kuri yra kontroliuojama JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius