-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pašalpų gavėjų Kretingoje padaugėjo

Buvo tikimasi, kad šiemet, kai visoje šalyje už socialinių pašalpų mokėjimą atsakingos tapo savivaldybės, Kretingos rajone bus išmokėta mažiau socialinių pašalpų, negu ankstesniais metais ir taip bus sutaupyta rajono biudžeto pinigų. Deja, pašalpų gavėjų, lyginant su praėjusių metų pabaiga, šį balandį padaugėjo 70 asmenų.
Įvažiuojant į Kretingą Palangos-Šiaulių plentu pasitinka standartinis kelio ženklas ir okupacijos laikų vandens bokštas
Įvedus naują pašalpų mokėjimo tvarką Kretingoje pašalpininkų skaičius išaugo. / "Pajūrio naujienų" nuotr.

Už socialines pašalpas privalu atidirbti visuomenei naudingą darbą, dažniausiai – gražinti seniūnijų aplinką.

Kretingos rajono savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos skyriaus vedėja Danutė Blagnienė teigė, jog šiemet seniūnijų komisijos nusprendžia, kam mokėti socialinę pašalpą, o kam – ne. Kiekvienos seniūnijos komisiją sudaro 5-7 asmenys: seniūnas, seniūnaičiai, bendruomenės atstovai, socialinis pedagogas.

Asmenų, gaunančių pašalpas, Kretingos rajone nežymiai pagausėjo: nuo 1tūkst. 624 pernai gruodį iki 1 tūkst. 696 asmenų šį balandį, o jiems išmokėta suma – nuo 272,3 tūkst. Lt iki 288,6 tūkst. Lt.

„Gyventojai pateikia prašymus dėl pašalpos skyrimo seniūnijai, o jos komisija renka informaciją apie tuos asmenis ir nusprendžia, kam ją skirti. Į pirmus komisijos posėdžius dar vykdavo mūsų darbuotojai konsultuoti, nes jos nariams buvo sunkoka susivokti įstatymuose, tačiau dabar mechanizmas jau veikia darniai. Skiriant pašalpą, iš įstatymo rėmų negalima išeiti ir jokios saviveiklos būti negali – yra tvarka ir jos privalu laikytis“, – pabrėžė D.Blagnienė. Ji tikino, jog ligi šiol nebuvę nė vieno atvejo, kad pretendentai į pašalpas apskųstų seniūnijų komisijų darbą ir jų sprendimus.

Įsigalėjus šiai tvarkai, asmenų, gaunančių pašalpas, Kretingos rajone nežymiai pagausėjo: nuo 1tūkst. 624 pernai gruodį iki 1 tūkst. 696 asmenų šį balandį, o jiems išmokėta suma – nuo 272,3 tūkst. Lt iki 288,6 tūkst. Lt.

Darbėnų seniūnas Edvardas Stalmokas sakė, jog jų seniūnija jau triskart svarstė prašymus dėl pašalpų skyrimo. „Išnagrinėjome 83 asmenų bylas, trims iš jų pašalpas paskyrėme vos 1 mėnesiui. Svarstydami bylas, ypatingą dėmesį kreipiame į tų asmenų gyvenimą ir pašalpų jiems reikalingumą. Su kai kuriais asmenimis iškyla problemų, nes už pašalpas jie vengia atidirbti visuomenei naudingą darbą. Tačiau po truputį pratiname žmones prie tvarkos“, – sakė E.Stalmokas.

Kūlupėnų seniūnė Rita Lubienė įsitikinusi: nors ir atsirado daugiau biurokratizmo skiriant pašalpas, tačiau pašalpų gavėjams tai yra tarsi auklėjamoji priemonė. „Tie, kurie yra socialinės rizikos grupėje, nė nebesikreipia, nes nenori, kad komisija ateitų apžiūrėti jų gyvenimo sąlygų ir surašyti buities tyrimo aktą. Kiti nenori atidirbti, neva, toks darbas juos žemina, todėl nebeprašo nė pašalpų“.

Ji tvirtino, jog šiemet 2 asmenims sustabdė pašalpas, 1 asmuo atsisakė atidirbti viešuosius darbus.

„Pajūrio naujienų“ inf/Pašalpų gavėjų Kretingoje padaugėjo
„Pajūrio naujienų“ inf/Pašalpų gavėjų Kretingoje padaugėjo

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius