-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio bankas: pasaulio ekonomikos augimo perspektyvos prastėja

Pasaulio ekonomikos augimo perspektyvos prastėja ir tai visų pirma lemia neapibrėžtumas dėl Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos (ES), įtampa prekyboje ir Europos ekonomikos silpimas, įspėjo Pasaulio banko vadovas.
Didžiosios Britanijos gatves užplūdo protestuotojai
Protestas prieš „Brexit“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pasaulio ekonomikos augimas lėtėja“, – pareiškė Davidas Malpassas, kurį cituoja britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Anot jo, pasaulio bendrojo vidaus produkto (BVP) prieaugis „dėl „Brexit“, recesijos Europoje ir neapibrėžtumo prekyboje“ 2019 metais gali nepasiekti birželį prognozuotų 2,6 procento.

Be to, pernelyg vangus investicijų augimas daugumoje besivystančių šalių neleidžia tikėtis reikšmingo pajamų padidėjimo ateityje, pažymėjo D.Malpassas.

Lėtėjant ekonomikos augimui, šalims reikia įgyvendinti „aiškias struktūrines reformas“ ir, be kita ko, stiprinti teisės viršenybę, kad privačios bendrovės galėtų konkuruoti su valstybinėmis įmonėmis, pareiškė Pasaulio banko vadovas.

„Daugeliui šalių tai reiškia jų uždarų ir apsaugotų rinkų atvėrimą, galimybės rinkos jėgoms nustatyti kainų lygį užtikrinimą ir kapitalo srautų liberalizavimą“, – pažymėjo jis ir pridūrė, jog tai taip pat padėtų pritraukti daugiau investicijų – ir vidaus, ir užsienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius