Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasaulio bankas patvirtino 610 mln. JAV dolerių vertės pagalbos paketą Ukrainai

Pasaulio bankas antradienį paskelbė patvirtinęs naują 610 mln. JAV dolerių vertės pagalbos paketą Ukrainai, o finansavimas bus skirtas išlaikyti būtiniausias paslaugas ir remti sveikatos apsaugą, vykstant karui.
Pasaulio bankas
Pasaulio bankas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Parama skirta Rusijos invazijai „ir toliau lemiant pražūtingų ekonominių ir humanitarinių padarinių“, sakoma Pasaulio banko prezidento Davido Malpasso pranešime.

D.Malpassas pridūrė, jog karas smogė Ukrainos sveikatos sektoriui, kritinei energetikos infrastruktūrai, taip pat transporto tinklams.

Iš papildomo finansavimo 500 mln. JAV dolerių sudarys paskola, skirta padėti Ukrainos vyriausybei padengti išlaidas, susijusias su išmokomis vaikams ir šeimoms, valstybės tarnautojų atlyginimais ir komunaliniais mokesčiais.

„Šių svarbių viešųjų paslaugų palaikymas yra būtinas norint apriboti žmogiškojo kapitalo praradimą ir atstatyti šalį bei jos ekonomiką po karo“, – teigė Pasaulio bankas.

Likęs finansavimas skiriamas projektui, skirtam, be kitų poreikių, pirminės sveikatos priežiūros gerinimui ir padidėjusiam psichikos sveikatos ir reabilitacijos paslaugų poreikiui dėl karo, pranešė bankas.

Gruodžio pradžioje Ukrainoje buvo nelikę arba susidūrė su blogesnėmis sąlygomis teikti paslaugas apie 5,5 proc. viešųjų sveikatos priežiūros paslaugų teikėjų, sakoma pranešime.

Nuo Rusijos invazijos Vašingtone įsikūręs skolintojas sutelkė 18 mlrd. JAV dolerių skubaus finansavimo, kad padėtų ukrainiečiams, iš kurių 15 mlrd. JAV dolerių jau išmokėta.

Naujosios lėšos papildys ankstesnius paketus, įskaitant du JAV vyriausybės pastaraisiais mėnesiais suteiktų dotacijų finansavimo etapus, kurių kiekvienas siekia 4,5 mlrd. JAV dolerių, taip pat rugsėjį skirtą 530 mln. JAV dolerių paskolų garantijų paketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius