-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ekonomikos forumas nukeltas į rugpjūčio mėnesį

Pasaulio ekonomikos forumo (PEF) organizatoriai trečiadienį pranešė, kad metinis susitikimas, kuris jau buvo atidėtas ir perkeltas iš Šveicarijos į Singapūrą, dar kartą perkeliamas dėl su pandemija susijusių iššūkių.
Pasaulio ekonomikos forumas
Pasaulio ekonomikos forumas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kasmetinis pasaulinio politinio, ekonominio ir verslo elito sambūris tradiciškai rengiamas kiekvieną sausį Davoso kaimelyje Alpėse.

Nors virtualus pasaulio lyderių susitikimas buvo surengtas praėjusį mėnesį, fizinis susitikimas dėl COVID-19 pandemijos buvo perkeltas ir planuotas surengti gegužės mėnesį Singapūre.

„Scanpix“/AP nuotr./Pasaulio ekonomikos forumas
„Scanpix“/AP nuotr./Pasaulio ekonomikos forumas

Visgi trečiadienį organizatoriai pranešė, jog forumas dar kartą nukeliamas ir įvyks rugpjūčio 17–20 dienomis.

Pasak organizatorių, jie „pasitiki priemonėmis, užtikrinančiomis saugų ir veiksmingą susitikimą“, ir pridūrė, jog „Singapūre COVID-19 atvejų skaičius tebėra nereikšmingas“.

Tačiau, pasak jų, „susitikimo laiko pakeitimas atspindi tarptautinius iššūkius suvaldant pandemiją“.

„Dabartiniai pasauliniai kelionių apribojimai apsunkino fizinio susitikimo planavimą pirmąjį pusmetį“, – pažymėjo organizatoriai.

Dabartiniai pasauliniai kelionių apribojimai apsunkino fizinio susitikimo planavimą pirmąjį pusmetį.

„Be to, skirtingos karantino ir oro transporto taisyklės lemia ilgesnį laiką, kurio reikia norint užtikrinti, kad dalyviai visame pasaulyje galėtų atvykti“, – pažymėjo forumo organizatoriai.

Jie taip pat pabrėžė 2021 metų susitikimo svarbą ir nurodė, kad tai bus „pirmasis pasaulinis vadovų aukščiausiojo lygio susitikimas, skirtas spręsti atsigavimo po pandemijos iššūkius ir pakloti pagrindą įtraukesniam ir tvaresniam pasauliui“.

„Tai paskatins renginyje dalyvaujančius lyderius susitelkti sprendžiant aktualiausius mūsų laikų iššūkius“, – kalbėjo organizatoriai.

Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėjas ir vykdomasis pirmininkas Klausas Schwabas teigė, jog forumas „sutelks vietos verslo, vyriausybių ir pilietinės visuomenės lyderius, kad būtų apsvarstyti veiksmai, skirti paskatinti pasaulinį atsigavimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius