Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje itin sparčiai auga turistų iš Rusijos skaičius, užsienyje jie išleidžia vis daugiau

Turizmo sektorius taikosi prie Rusijos. Pastaruoju metu itin smarkiai auga užsienyje poilsiaujančių rusų skaičius, jie palieka vis daugiau pinigų užsienyje, todėl viešbučiai, gidų kompanijos neriasi iš kailio, siekdamos suvilioti turistą iš Rusijos.
Transportas
Pasaulyje itin sparčiai auga turistų iš Rusijos skaičius, užsienyje jie išleidžia vis daugiau / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Mieste atsirado nauja keliautojų grupė. Ir visai nesvarbu, apie kurį miestą mes kalbame, rašo CNN.

Turistai iš Rusijos vis daugiau savo kelionių planuoja užsienyje – užsako daugiau viešbučių kambarių, o gidų kompanijos dirba viršvalandžius, siekdamos iš to pasipelnyti.

Per septynerius metus užsienyje poilsiaujančių rusų skaičius išaugo daugiau nei 6 kartus.

2012 metais turistai iš Rusijos užsienyje išleido 43 mlrd. dolerių ir pagal tapo penkta daugiausiai kelionėse išleidžiančia tauta.

Pernai užsienyje buvo apie 40 mln. turistų. Tuo metu, pavyzdžiui, 2006 metais į užsienį keliavo vos 6 mlrd. rusų turistų.

Manoma, kad šis skaičius tik augs ir tai bus pakankamai greitai. Rusai šiuo metu yra antra turistų grupė pagal turizmo į užsienį augimą.

Tokį augimą lemia didėjanti vidurinioji klasė. Skaičiuojama, kad ji išaugs 16 proc. iki 2020 metų. Taip pat svarbus faktas, kad, sugriuvus Sovietų Sąjungai, keliauti tapo tiesiog paprasčiau.

„Rusų turistų skaičiaus augimas yra toks greitas, kad viešbučiai dar nespėjo prie to prisitaikyti“, – sakė Mattas Wallsas, hotels.com viceprezidentas.

„Dabar yra pats laikas viešbučiams taikytis prie rusų, priešingu atveju, jie važiuos kitur“, – pridūrė jis.

„InterContinental Hotel Group“, matydami tokią tendenciją, į rusų turistų komfortą investavo daug – pristatė ir tinklalapius rusų kalba, skambučių centrus ir mobiliąsias aplikacijas specialiai jiems.

„Rusija dabar yra panaši į Prancūziją, tačiau auga tokiu greičiu kaip Kinija“, – sakė Mattas Luscombe, viešbučių grupės vyriausiasis viceprezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius