Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasipiktino: Civilinės metrikacijos skyriuje kortelių nepriima, grąžos neduoda

Prieš žengiant į Civilinės metrikacijos skyrių Vilniuje verčiau jau iš anksto būti grynais atsidėjus reikalingą sumą susimokėti – mokėjimų kortelės čia nepriimamos, o maksimali grąža grynaisiais siekia 12 eurų. Už tokius „patogius“ mokėjimus dar prašoma susimokėti paslaugos mokestį – 90 centų. Vilniečiui Mantui grąžos pasiūlyta vykti į „Foxbox“ terminalus prižiūrinčią įmonę.
Mokėjimo aparatas Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje
Mokėjimo aparatas Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min skaitytojas Mantas pasiskundė, kad civilinės metrikacijos paslaugos Lietuvoje vis dar gyvena „gūdžiame XIX amžiuje“.

„Norėjau civilinės metrikacijos skyriuje atsiskaityti už pažymą kortele. Bet galima tik grynaisiais. Tai čia dar nieko. Nori sumokėti 6 eurus – tau rašo, kad už mokėjimą papildomai nuo tavęs nuskaičiuos 90 centų „Foxbox“ terminalas, kuris priklauso UAB „Terminalų sistemai“. Šiais laikais net eidamas į tualetą gali atsiskaityti kortele, o čia turi papildomai sumokėti kažkokiai įmonei, kuri net neleidžia atsiskaityti kortele“, – širdo Mantas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mokėjimo aparatas Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mokėjimo aparatas Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje

Tačiau ir tai dar nebuvo nuotykio pabaiga. Vilnietis atsiskaitymui atrado 20 eurų grynaisiais, tačiau vėl teko nemaloniai nustebti – terminalas neišdavė visos grąžos.

„Įdėjau 20 eurų, o grąžos išdavė 12 eurų, nes tai maksimali grąža. Permoką pasiūlė susigrąžinti toje įmonėje Žalgirio g.“, – nuostabos neslėpė Mantas. Jis nusispjovė į kiek daugiau nei euro likutį ir tik pasidžiaugė nesugalvojęs į terminalą įdėti didesnės kupiūros.

Savivaldybė: galima mokėti per e.bankininkystę

Vilniaus miesto savivaldybė problemos neįžvelgia – „yra 6 mokėjimo būdai ir asmuo gali pasirinkti jam patogiausią“, tik be kortelių ir be grąžos.

„Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyriuje kaip ir kitose valstybinėse įstaigose bei įmonėse yra savitarnos terminalas „Foxbox“, per kurį galima apmokėti sąskaitas arba įsigyti įvairias paslaugas. Skyriaus interesantai „Foxbox“ terminale turi galimybę susimokėti valstybės nustatytą rinkliavą už skyriuje teikiamas paslaugas“, – teigiama 15min atsiųstame Vilniaus miesto savivaldybės komentare.

Kol nėra galimybės atsiskaityti mokėjimo kortelėmis, grynųjų išvengti galima kitais būdais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mokėjimo aparatas Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mokėjimo aparatas Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje

„Yra ir kitos galimybės susimokėti už teikiamas paslaugas, t.y. per elektroninę bankininkystę, banke, per internetinį portalą www.mokejimai.lt, „Lietuvos pašte“, „Maxima LT“ kasose, „Perlo paslaugos“ terminaluose ir t.t.“, – vardijama komentare.

Savivaldybė pažymėjo, kad iki šiol Civilinės metrikacijos skyrius nusiskundimų dėl to nėra turėjęs, nes daugiausia visi moka internetu ir tokiu atveju net nereikia atnešti jokio pavedimo patvirtinimo – skyrius turi galimybę pasitikrinti VMI duomenų bazėje.

„Tačiau, žinoma, ieškosime techninių galimybių dėl mokėjimų kortelėmis arba atnaujinti savitarnos aparatus“, – teigiama komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius