Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirašomas susitarimas dėl pareiginės algos bazinio dydžio didinimo

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir kai kurios profesinės sąjungos pasirašys sutartį dėl pareiginės algos bazinio dydžio, nuo kurio priklauso valstybės tarnautojų, pareigūnų, karių ir politikų bei kitų biudžetininkų darbo užmokestis, didinimo – numatoma, kad jis kitąmet sieks 173 eurus.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nuo bazinio dydžio priklauso valstybės ir savivaldybių darbuotojų, mokytojų ir statutinių tarnautojų darbo užmokestis. Jis didinamas iki 134,21 euro pagal dabartinę mokesčių sistemą ir 173 eurų po mokesčių konsolidacijos“,– BNS teigė socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė spaudai Eglė Samoškaitė.

Karolio Mankausko nuotr. /Eglė Samoškaitė
Karolio Mankausko nuotr. /Eglė Samoškaitė

Šiuo metu pareiginės algos bazinis dydis yra 132,5 euro. Sprendimą dėl jo didinimo iki metų pabaigos turi priimti Seimas.

Pasak E.Samoškaitės, sutartį Vyriausybėje pasirašys L.Kukuraitis, profesinė sąjunga „Sandrauga“, Profesinių sąjungų konfederacija ir Respublikinė jungtinė profesinė sąjunga. Pasirašant sutartį, dalyvaus premjeras Saulius Skvernelis.

E.Samoškaitės teigimu, sutartyje taip pat numatoma skirti papildomą vieną atostogų dieną profesinių sąjungų nariams, ji galės būti išnaudojama per vienerius metus. Be to, jiems galės būti suteikiamos 10 darbo dienų mokymosi atostogos, mokant jo vidutinį darbo užmokestį, arba 20 darbo dienų atostogos, mokant 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, padidinus bazinį dydį, nuo kitų metų maždaug 180 tūkst. valstybės tarnautojų algos didėtų maždaug 6–42 eurais „į rankas“.

Pareiginės algos bazinį dydį kasmet nustato Seimas, pernai gruodį jis buvo padidintas 2 eurais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius