Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 06

Juodasis scenarijus: įstrigus sprendimams valdžioje, Lietuva gali netekti šimtų milijonų eurų

Politinę padangę gaubiant debesims, nežinomybė apniko ir mokesčių reformą. Nors Vyriausybė neišsižada vilčių ją pateikti Seimui, mažieji koalicijos partneriai tokiais pareiškimais stebisi. Tačiau, jei mokestiniai pakeitimai nebūtų patvirtinti, tai reikštų ir prarastus milijonus iš europinio Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondo (RRF). 15min apžvelgia, kokie scenarijai gresia.
Gintarė Skaistė, Ingrida Šimonytė
Gintarė Skaistė, Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kad galėtų pasisemti pinigų iš RRF fondo, Lietuva įsipareigojo įgyvendinti daug tikslų, tarp kurių yra ir mokesčių pakeitimai.

Vis dėlto mokesčių reforma šiuo metu yra įstrigusi. Pokyčiams dėl individualiai dirbančių apmokestinimo besipriešinant Laisvės partijai ir Lietuvos liberalų sąjūdžiui, mokestinių pokyčių paketas neatsiduria net ant Vyriausybės stalo.

O pastaruoju metu Vyriausybę ėmė skandinti vadinamasis „čekių skandalas“. Jis iš posto išvertė dabar jau buvusią švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Šiugždinienę, kuri nesugebėjo pagrįsti, kur 2019–2020 m. būdama Kauno miesto savivaldybės tarybos narė išleido 13,8 tūkst. eurų išmokų.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė

Prožektorių šviesos ėmė krypti ir į kitus du ministrus, kurie ėjo tarybos narių pareigas Kauno miesto savivaldybėje, bet nesugebėjo čekiais pagrįsti, kur išleido tūkstančius eurų išmokų. Finansų ministrė Gintarė Skaistė per 4 metus išleido 20,4 tūkst. eurų. Tiesa, dalį lėšų – 14 tūkst. eurų – politikė pervedė atgal į savivaldybės sąskaitą.

Tuo metu kultūros ministras Simonas Kairys per 6,5 metų panaudojo 35,1 tūkst. eurų, tačiau kol kas jokių sprendimų nėra priėmęs – nei grąžino lėšų, nei atsistatydino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius