Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas Lietuvos geologijos tarnybos vadovo konkursas

Vilnius, rugsėjo 28 d. (BNS). Aplinkos ministerija paskelbė Lietuvos geologijos tarnybos vadovo pareigoms užimti.
Julius Kalinskas/BNS nuotr.
Julius Kalinskas/BNS nuotr.

Kaip ketvirtadienį pranešė ministerija, ieškoma kandidatų, kurie būtų pasiruošę „įdomiam ir iššūkių pilnam darbui“, taip pat padėtų atverti aktualius duomenis gyventojams, mokslui ir verslui.

Pasak ministerijos, Lietuvos geologijos tarnybos vadovas turės užtikrinti žemės gelmių apsaugą ir tvarų naudojimą, saugoti geologinės aplinkos kokybę, stebėti ir prognozuoti jos pokyčius, kaupti, saugoti ir valdyti valstybinę geologinės informacijos sistemą.

„Geologiniai duomenys reikalingi erdviniam planavimui ir urbanistikai, saugomoms teritorijoms ir biologinės įvairovės buveinių apsaugai, taip pat ir vandentvarkai. Be jų neįmanoma saugiai rekonstruoti esamų statinių bei projektuoti naujų. Todėl Lietuvos geologijos tarnybai reikia dinamiško lyderio, kuris ją įkvėptų eiti modernizacijos keliu“, – pranešime sakė aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Lietuvos geologijos tarnybos vadovas skiriamas penkerių metų kadencijai su galimybe ją pratęsti dar 5 metams. Siūlomas atlyginimas – nuo 3 906 eurų neatskaičius mokesčių.

Tarnyba nuolatinio vadovo neturi nuo birželio, kai šias pareigas pasibaigus kadencijai paliko Giedrius Giparas, laikinai institucijai vadovauja dabartinis Hidrometeorologijos tarnybos vadovas Kęstutis Šetkus.

Lietuvos geologijos tarnyba dalyvauja formuojant valstybės politiką žemės gelmių srityje, organizuoja ir vykdo valstybinius žemės gelmių tyrimus, reguliuoja ir kontroliuoja žemės gelmių naudojimą bei apsaugą, kaupia, saugo ir valdo valstybinę geologinę informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius