Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas Lietuvos ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos partnerystės planas

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) spalio 22 dieną paskelbė Lietuvos ir EBPO veiksmų planą (Lithuania – OECD Action Plan), skirtą intensyvaus bendradarbiavimo periodui 2014–2015 m.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atsižvelgiant į Lietuvos interesus ir pasiūlymus sudarytas veiksmų planas užtikrina šalies ekspertams galimybę tiesiogiai dalyvauti EBPO nuolatiniuose komitetuose bei aukšto rango renginiuose, su organizacijos narėmis dalytis patirtimi prioritetinėse valstybės valdymo ir ekonominės veiklos srityse. Veiksmų plane taip pat numatyta jau nuo 2014 m. kartu su EBPO pradėti specializuotas šalies politikos peržiūras, kurios sudarytų potencialių derybų dėl narystės EBPO dalį.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad šio veiksmų plano paskelbimas yra svarbus momentas kelyje į EBPO.

„Sėkmingai jį įgyvendindami, turime galimybę priartėti prie EBPO acquis ir užsitikrinti, kad 2015 m. iš gerų pozicijų startuosime derybose dėl pilnateisės narystės“, – sakė ministras.

2013 m. gegužės 30 d. EBPO Ministrų taryba nusprendė pradėti intensyvaus bendradarbiavimo su Lietuva etapą, oficialiai susiedama jį su narystės perspektyva. Tapti šios tarptautinės organizacijos nare yra ilgalaikis Lietuvos užsienio ir ekonominės politikos tikslas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius