Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti Švedijos verslo apdovanojimų 2014 finalistai

Paaiškėjo Švedijos verslo apdovanojimų 2014 finalistai. Jais tapo devynios įmonės ir asmenys, kandidatuojantys į tris nominacijas.
Švedijos verslo apdovanojimai
Švedijos verslo apdovanojimai / „Business Sweden“ nuotr.
Temos: 2 Švedija Stokholmas

„Šiais metais apdovanojimams nominuotos 44 įmonės ir asmenys, – teigia Mantas Zalatorius, vieno iš apdovanojimų iniciatorių, „Business Sweden“ viceprezidentas Vidurio ir Rytų Europai. – Sulaukėme labai stiprių kandidatų, maloniai nustebinusių savo finansiniais veiklos rezultatais, socialinėmis ir aplinkosauginėmis iniciatyvomis, taip pat – unikaliomis verslo idėjomis.“

„Metų socialinės atsakomybės iniciatyvos“ nominacijos finalistais tapo – ŽŪB „Ilzenbergas“, kurios pagrindinis tikslas – sukurti pirmąjį biodinaminį ir bendruomenės palaikomą ūkį Baltijos valstybėse; LESTO AB iniciatyva „Tiek, kiek reikia“, kuria skatinama taupyti elektros energiją bei tausoti aplinką; „United Agencies“ ir „App Camp“ projektas „Išmani moteris“, subūręs moteris į virtualią bendruomenę kurti išmanaus verslo.

„Business Sweden“ nuotr./Švedijos verslo apdovanojimai
„Business Sweden“ nuotr./Švedijos verslo apdovanojimai

Nominacijos „Už tvarią plėtrą“ finalistai – bendrovė „Šviesos konversija“ – daugiaspalvių femtosekundinių lazerių gamybos pradininkė ir pasaulinė lyderė; įmonė „Plungės kooperatinė prekyba“, užsiimanti maisto produktų iš surimio gamyba ir prekyba; bendrovė „Staticus“ – viena iš didžiausių aliuminio-stiklo, berėmio stiklo ir ventiliuojamų fasadų konstrukcijų projektavimo, gamybos ir montavimo įmonė Baltijos ir Skandinavijos šalyse. 

„Jaunojo metų verslininko“ finalistai – broliai Aidas ir Saulius Dailidės, sukūrę populiarią, kompiuteriams „Mac“ skirtą nuotraukų redagavimo programą „Pixelmator“; Aurelijus Liubinas, vienas iš sonaro „Deeper“, leidžiančio žvejybos metu reljefą ir žuvis matyti mobiliojo telefono ekrane, išradėjas; Žilvinas Naujokas – prodiuseris, kino filmų plantintojo „ACME Film“ įkūrėjas.

Finalistus išrinko garbi komisija

Prizu „Metų socialinės atsakomybės iniciatyva“ siekiama apdovanoti įmonę už geriausią 2013–2014 metais įgyvendintą socialinę ar aplinkosaugos iniciatyvą. Apdovanojimą „Už tvarią plėtrą“ ketinama įteikti darniai besivystančiai bendrovei, kuri 2009–2013 metais pasiekė teigiamų veiklos rezultatų ir apyvartos augimą, už indėlį į aplinkos ir socialinį tvarumą bei vadovavimąsi skaidraus verslo, pagarbos žmogui, visuomenei ir gamtai principais savo veikloje. „Jaunojo metų verslininko“ prizas atiteks puikios reputacijos, novatoriškam verslininkui už įkvepiantį pavyzdį vystant verslą. 

„Business Sweden“ nuotr./Švedijos verslo apdovanojimai
„Business Sweden“ nuotr./Švedijos verslo apdovanojimai

Atsižvelgdami į šiuos kriterijus, apdovanojimų finalistus išrinko Nominacijų komiteto nariai: komiteto pirmininkas Vidas Korsakas, „SG dujos auto“ direktorius ir ilgametis Švedijos verslo apdovanojimų projekto vadovas, Ignas Staškevičius, bendrovės NDX valdybos pirmininkas, Mykolas Katkus, VRP vadovas, Mantas Nocius, „Verslios Lietuvos“ direktorius, Gediminas Dominas, advokatų kontoros „Dominas ir partneriai“ partneris ir Dominykas Vizbaras, „Brolis Semiconductors“ direktorius, 2012 m. Švedijos verslo apdovanojimų „Jaunojo metų verslininko“ nominacijos laimėtojas.

Apdovanojimų nugalėtojus prieš pat renginį išrinks Sprendimų priėmimo komitetas.

Pranešimą skaitys Edwardas Lucasas

Apdovanojimų nugalėtojai bus paskelbti lapkričio 20-ąją, per iškilmingą ceremoniją Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre, kur susirinks iškiliausi Lietuvos ir Švedijos verslo, mokslo bei politikos atstovai. Renginį atidarys Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin, sveikinimo žodžį tars Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Apdovanojimų svečius pasveikins ir pirmą kartą į Lietuvą atvyksiantis Švedijos parlamento pirmininkas Urban Ahlin.

„Business Sweden“ nuotr./Švedijos verslo apdovanojimai
„Business Sweden“ nuotr./Švedijos verslo apdovanojimai

Švedijos verslo apdovanojimai kasmet turi temą, kuri pasirenkama atsižvelgiant į pasaulio ir verslo aktualijas. „Šiais metais, dėl susiklosčiusios geopolitinės situacijos Europoje, dėmesį nusprendėme sutelkti į saugumą, kurį analizuosime įvairiais aspektais“, – sakė M. Zalatorius.

Renginyje kiekvienais metais dalyvauja specialus kviestinis svečias. Šiemet tai garsus savaitraščio „The Economist“ apžvalgininkas, Vidurio ir Rytų Europos bei Rusijos, taip pat – energetinio saugumo specialistas Edwardas Lucasas.

„E. Lucasas kalbės apie saugumo krizę Europoje, Lietuvą joje ir apie šios krizės įtaką šalies ekonomikai, – sakė „Business Sweden“ viceprezidentas. – Kitas, labai įdomus renginio svečias – Steve Mulhearnas, vadinamųjų DDoS (Distributed Denial of Service) atakų specialistas, 25-erius metus dirbantis telekomunikacijų srityje. S. Mulhearnas kalbės apie organizuotų kibernetinių atakų pokyčius ir naujus, su šiomis atakomis susijusius, iššūkius.“ 

Apdovanojimų ceremonijoje pranešimą skaitys bendrovės Saab AB – karinės gynybos, komercinės aviacijos ir civilinio saugumo produktų gamintojos – viceprezidentas Andreas Ward. Savo mintimis apie bendradarbiavimą Baltijos jūros regione dalinsis renginio partnerio, Švedijos Instituto, atstovė Helén Nilsson.

Švedijos verslo apdovanojimų 2014 ceremonija lapkričio 20 d., 13:00–17:30 val. bus tiesiogiai transliuojama internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius