Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskola karpymo planų neatidėjo

Gegužės pabaigoje premjeras Andrius Kubilius ir išrinktoji prezidentė Dalia Grybauskaitė kalbėjo, kad pavykus sėkmingai išplatinti euroobligacijų emisiją, žirkles bus galima atidėti bent iki rudens. Lietuva sėkmingai pasiskolino 0,5 mlrd. eurų, tačiau planų mažinti biudžetą neatsisakyta.
Atsisveikinus su darbu banke, tenka išsižadėti ir šiltnamio sąlygomis išduotų būsto paskolų.
Taupymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Taupymas Paskola

Mykolas Majauskas, premjero patarėjas, tvirtina, kad per tą laiką neatsirado jokių žinių, kas galėjo pakeisti Vyriausybės vadovo nuomonę: nei iš ūkio raidą sekančių statistikų, nei rekomendacijų iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF), kurio misija kaip tik vieši Lietuvoje, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Obligacijos leidžia lengviau finansuoti deficitą, bet jis išlieka“, – aiškina ponas M.Majauskas. Anot jo, mažinti biudžetą reikia ir dėl negerėjančios ūkio padėties. Jei drastiškų pokyčių neįvyks, iki rudens naujų biudžeto pakeitimų neturėtų būti. Nors VŽ šaltiniai valdančiojoje koalicijoje patvirtino, kad labiau veržtis diržus verčia būtent TVF: tam, kad Lietuva galėtų lengviau skolintis ir nepasikartotų Latvijos scenarijus.

Ministras pirmininkas sako, kad į Seimą atkeliaujantys siūlymai dėl karpymo atviri diskusijoms, tačiau biudžetą mažinti privaloma, nes ūkis šiemet smuks apie 18,2 procento, o tai yra beveik dvigubai daugiau nei Finansų ministerija prognozavo kovo pabaigoje. Oficialiai ministerija prognozes turi atnaujinti artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius