-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskolų rinka šiemet gali pradėti atsigauti, teigia analitikai

Bankai šiemet jau drąsiau kalba apie paskolų rinkos atsigavimą, esą to leidžia tikėtis geresnė ekonominė padėtis ir augantis įmonių apetitas plėstis.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Paskola Rinka

Analitikai nurodo ir kitas priežastis: brangiai kainavusį per neramumus pritrauktą indėlių portfelį ir vietos rinkoje mažiau besiskolinančią Vyriausybę, rašo „Verslo žinios“.

„2010 metais matomos Lietuvos ūkio atsigavimo tendencijos, todėl ir toliau būsime aktyvūs rinkoje. „Unicredit Bank“ Lietuvos skyrius jau per 2009 metus paskolų portfelį padidino 30 proc., o 2010 metais siekia augti 25 proc.“, – teigė šio banko skyriaus vadovas Gintaras Maželis.

Antro pagal išduotas paskolas Lietuvos banko „Swedbank“ vadovas Antanas Danys regi būsto paskolų rinkos, taip pat eksportuojančių bendrovių atsigavimo ženklų ir tikisi, kad ekonominė padėtis po truputį gerės metų antroje pusėje, o kartu pradės augti paskolų rinka.

Tačiau, anot jo, banko grynoji paskolų apimtis gali toliau mažėti.

„Manyčiau, kad po pernykščių metų, kai skolinimas, reikia pripažinti, krito stipriai, šiemet turėtų būti skolinama daugiau. Kad skolinsime, net abejonių neturiu, tačiau sunku pasakyti, kokiu mastu, nes viskas priklausys nuo realaus poreikio. Atidžiai vertinsime kiekvieną besikreipiantį klientą, siekiame pritraukti gerų paskolų, mielai tai darytume visus metus“, – tikino „Danske“ banko Finansų tarnybos direktorius Ramūnas Bičiulaitis.

Anot jo, eksportuojančios įmonės tampa vis aktyvesnės, atsiranda tvirtų verslo klientų, didinančių apyvartą ir norinčių plėsti verslą.

Banko „DnB NORD“ valdybos pirmininko ir prezidento pavaduotojas Vygintas Bubnys teigė, jog šių metų pabaigoje išduotų ir grįžtančių paskolų santykis išsilygins, o bendras paskolų portfelis gali mažėti tik atidėjimų dydžiu.

„Net ir per nepalankią ekonominio ciklo fazę 2009 metais vien naujų paskolų sutarčių pasirašėme beveik 1 mlrd. litų vertės ir išlaikėme savo rinkos dalį šiame segmente. Džiugina tai, kad pastebime tam tikrų ekonomikos stabilizacijos ženklų, tačiau šiuo metu dar kiek anksti kalbėti, kad klientų rizika sumažėjo kardinaliai“, – tikino V.Bubnys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius