Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinę minutę suderinti Prancūzijos ir Italijos biudžetai bus patvirtinti EK

Europos Komisija patvirtins Prancūzijos ir Italijos 2015 metų biudžetus, nes abi šios šalys paskutinę minutę pataisė juos pagal ES reikalavimus, sakė antradienį ES šaltiniai.
Europos Komisija
Europos Komisija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Italija Prancūzija

„Mes išsprendėme krizę“, o sakė vienas jų, kai kitas nurodė, kad „nė vienas biudžetas nebus atmestas“, nes Paryžius ir Roma paskelbė, jog ėmėsi priemonių savo biudžetams priderinti prie Europos Sąjungos taisyklių.

ES vykdomasis organas, Europos Komisija, per skolinimosi krizę įgijo svarbią teisę vetuoti 18 euro zonos šalių biudžeto planus, jeigu jie viršytų deficito ribą 3,0 proc. BVP,

Tačiau Prancūzija savo deficitą planavo 2015 metams 4,3 proc. BVP, ir tvirtino, kad ES norma šalis pasieksianti 2017 metais.

Italija turi rūpesčių dėl struktūrinio biudžeto deficito.

Abi šios šalys pirmadienį paskelbė, kad imsis priemonių, kuriomis bus reaguota į Briuselio perspėjimus, kad 2015 metų biudžetas gali būti atmestas.

Prancūzijos finansų ministras Michelis Sapinas sakė, kad pavyko rasti 3,6 mlrd. eurų deficitui sumažinti.

Italijos ekonomikos ministras Pieras Carlo Padoanas pažadėjo sumažinti struktūrinį deficitą 0,3 proc. BVP, vietoj anksčiau planuoto 0,1 proc.

Italija taip pat pažadėjo pasistengti, kad sumažėtų skola, kuri 2015 metais prognozuojama 133,4 proc. BVP, arba daugiau kaip dvigubai didesnė už ES viršutinę 60 proc. ribą.

Oficialaus Europos Komisijos pranešimo laukiama vėliau antradienį arba trečiadienį, o visa ataskaita bus pateikta kitą mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius