-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PayPal“ gali netrukus pasitraukti iš „Facebook“ kriptovaliutos „Libra“ projekto

JAV mokėjimo sistema „PayPal“ praleido Vašingtone ketvirtadienį įvykusį svarbų „Facebook“ kriptovaliutos „Libra“ kūrimo projekto rėmėjų susitikimą ir gali netrukus pasitraukti iš šio projekto, penktadienį rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
„PayPal“ logotipas
„PayPal“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak leidinio šaltinių, „PayPal“ vienintelė iš dvidešimt aštuonių „Facebook“ projektą palaikančių bendrovių neatsiuntė savo atstovų į tą susitikimą, kuriame buvo planuota aptarti, kaip reaguoti į kritiką, kurios naujosios kriptovaliutos projektas sulaukia iš įvairių pasaulio šalių reguliavimo institucijų.

Šaltinių teigimu, „PayPal“, kurios sprendimas pasitraukti iš „Libra“ kūrimo iniciatyvos suduotų skaudų smūgį šiam projektui, laikosi nuomonės, jog „Facebook“ nepakankamai stengiasi išsklaidyti projekto kritikų nuogąstavimus, ypač susijusiuosius su pinigų plovimu.

Mažai tikėtina, jog „PayPal“ projekte dalyvaus nuo pat pradžių, tačiau bendrovė prie jo galėtų prisijungti vėliau, pareiškė vienas iš „The Financial Times“ šaltinių.

Abejonių dėl projekto turi ir kiti „Facebook“ suburtos koalicijos „Libra Association“ nariai.

JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis informuotais šaltiniais, šią savaitę pranešė, jog „Visa“, „Mastercard“ ir kiti „Facebook“ finansų partneriai persvarsto savo dalyvavimą kriptovaliutos „Libra“ kūrimo projekte, kuris yra sulaukęs nemažai JAV ir Europos vyriausybių atstovų kritikos.

Leidinio šaltinių duomenimis, kelių prie „Libra Association“ prisijungusių bendrovių vadovai atsisako viešai paremti projektą, nes nenori patraukti reguliavimo institucijų dėmesio.

Socialinės žiniasklaidos milžinė „Facebook“ kriptovaliutos išleidimo planą paskelbė birželio mėnesį. Pagal šį planą „Libra“ priklausys vadinamajai „StableCoin“ – su stabiliu turtu susietų kriptovaliutų – kategorijai. „Facebook“ yra užsibrėžusi tikslą užkirsti kelią dideliems „Libra“ vertės svyravimams, kad šią kriptovaliutą būtų galima naudoti kasdieniams atsiskaitymams.

Visi „Libra Association“ nariai pažadėjo bendram rezervui, kurio lėšomis bus palaikomas kriptovaliutos vertės stabilumas, skirti po mažiausiai 10 mln. JAV dolerių.

Tačiau įvairių šalių vyriausybių pareigūnai ir pasaulio centrinių bankų atstovai suskubo sukritikuoti projektą ir išreiškė susirūpinimą dėl to, kaip bendrovė užtikrins naudotojų asmens duomenų apsaugą ir užkirs kelią kriptovaliutos panaudojimui sukčiavimo tikslais.

„Facebook“ paskelbimas apie planus sukurti savo kriptovaliutą be entuziazmo buvo įvertintas ir Jungtinėse Valstijose, ir įvairiose kitose šalyse. JAV Kongreso narių demokratų grupė birželį sukritikavo projektą ir pasiūlė sugriežtinti priežiūrą šioje srityje.

Tuo tarpu Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire rugsėjį paragino Europos šalis pradėti kurti savo skaitmeninę valiutą ir pažymėjo, jog kriptovaliuta „Libra“, kurią planuoja išleisti „Facebook“, Europoje bus blokuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius