Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki daiktai, kuriuos verčiau pirkti jau panaudotus

Vienas svarbių klausimų pirkėjams yra pasirinkimas, kokį daiktą pirkti – naują ar naudotą? Naujo produkto dažniausiai norime tikėdami, kad jis yra geresnis. Ir tai yra tiesa, pavyzdžiui, aukštos raiškos televizorių ar apatinių atveju. Tačiau kartais naudota prekė yra geresnė alternatyva. „Business insider“ pateikia penketuką daiktų, kuriuos verta pirkti jau panaudotus.
Devėti drabužiai
Dėvėti drabužiai / Bertos Tilmantaitės nuotr.
Temos: 2 Knygynas Knygos

Automobiliai. Pirkdamas jau naudotą automobilį, sutaupysite daug pinigų, o kokybės skirtumas, jei automobilis ne itin senas, nebus didelis. Dairykitės automobilių, kurie yra metų ar dvejų senumo. Dažniausiai vos kelerius metus naudotas automobilis jau kainuoja gerokai mažiau, o tarp 2013 ir 2014 metų modelių skirtumas nėra didelis. Jeigu pirksite naują automobilį, jums brangiai kainuos įvairūs atnaujinimai ir faktas, kad turite naują automobilį. Nepriklausomai nuo jo amžiaus, prieš pirkdami visada leiskite jį apžiūrėti savo mechanikui.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Vairas
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Vairas

Kūdikių drabužiai. Kūdikių drabužiai yra neįtikėtinai brangūs ir priežasties, kodėl turėtumėte mokėti tiek daug, nėra. Nusipirkę brangų drabužį, jį galėsite naudoti neilgai, nes vaikas netrukus į jį tiesiog nebetilps. Be to, kūdikiams visai nereikalingos dizainerių etiketės – jiems tikrai nerūpi jų drabužiai.

123rf.com nuotr./Vaikas su kepure
123rf.com nuotr./Vaikas su kepure

Knygos ir filmai. Ar jums tikrai svarbu, kad knygas iki jūsų kažkas pačiupinėjo? Nejaugi svarbu, kad kažkas nulupo plastikinę plėvelę nuo filmo? Dėl to pramoga nebus mažesnė, tik kainuos pigiau.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Knygos.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Knygos.

Treniruokliai. Jeigu pradedate treniruotis, norite atsikratyti antsvorio, pirkti visiškai naujus treniruoklius yra tiesiog kvaila. Jie neturi galiojimo datos ir gali būti naudojami ilgą laiką. Treniruoklius su elektronine įranga reikia prižiūrėti kruopščiau, tačiau nauji jie kainuoja neįtikėtinai daug. Be to, būkime sąžiningi, daugelio pasiryžimas tam tikru momentu virsta į „neturiu laiko“. Todėl, jei taip nutiktų, liktumėte su niekam nereikalingais treniruokliais.

Fotolia nuotr./Treniruoklis
Fotolia nuotr./Treniruoklis

Įrankiai. Jeigu gerai juos prižiūrite, jie gali tarnauti ilgą laiką. Ir daugumai meistrų nereikia specialių, brangių įrankių, todėl neverta tokių ir pirkti, jei jie nebus nuolatos naudojami. Atsuktuvas yra atsuktuvas. Tačiau, jei perkate elektrinius įrankius, rinkitės kruopščiau.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Žmogus su plaktuku
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Žmogus su plaktuku

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius