Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios priežastys, priversiančios nurimti dėl sumaišties Kinijos finansų rinkoje

Panika. Tokį žodį nemažai finansų ekspertų naudoja apibūdindami situaciją Kinijos akcijų rinkose. Šanchajaus ir Šendženo biržų vertė mažiau negu per mėnesį smuko daugiau negu trečdaliu, o Pekinas daro viską, kad stabilizuotų situaciją. Vis dėlto, situacija nėra tokia katastrofiška, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, rašo naujienų svetainė cnn.com ir pateikia penkis faktus, kurie turėtų nuraminti investuotojus dėl prasidėjusio chaoso Kinijos biržose.
Akcijų birža Kinijoje
Akcijų birža Kinijoje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Birža Kinija

1) Jeigu jūs gyvenate ne Kinijoje, tikimybė, kad esate investavęs daug lėšų į šios šalies akcijų biržas, nėra didelė. Makroekonominių tyrimų bendrovės „Capital Economics“ duomenimis, užsieniečiams priklauso tik 1,5 proc. akcijų Kinijoje. Šis skaičius auga, tačiau labai lėtai.

Šanchajaus akcijų biržos vertė šiuo metu vis dar yra 10 proc. didesnė negu buvo metų pradžioje.

2) Nors tai skamba sunkiai įtikinamai, tačiau Kinijos akcijų rinkų vertė šiuo metu yra didesnė, negu buvo 2015 m. sausio 1 d. Staigus pastarojo meto akcijų biržų vertės sumažėjimas sekė po ilgai besitęsusio kiniškų vertybinių popierių vertės augimo.

Šanchajaus akcijų biržos vertė šiuo metu vis dar yra 10 proc. didesnė negu buvo metų pradžioje.

3) Kinai į akcijų biržas yra investavę palyginus nedaug pinigų. Dauguma žmonių savo santaupas čia laiko grynaisiais pinigais, bankų indėliuose arba investuoja į nekilnojamąjį turtą.

Ekonomistai teigia, kad į vertybinius popierius kinai investavę vidutiniškai nuo 15 iki 20 proc. savo šeimos lėšų.

„Nors bus nuostolių, tačiau Kinijos akcijų biržos nėra tokios didelės ir svarbios ekonomikai kaip JAV, – sakė banko „HSBC“ atstovas Fredericas Neumannas. – Tikrai ne kiekvienas kinas yra investavęs į vertybinis popierius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius