-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 2010 metų antrąjį ketvirtį „Omnitel“ augo 9 proc.

„Omnitel“ 2010 metų antrojo ketvirčio veiklos rezultatai rodo naujo augimo tendencijas, teigiama kompanijos išplatintame pranešime spaudai.
GERONOMIKA logo
GERONOMIKA logo

Antrąjį ketvirtį kompanija uždirbo 150,6 mln. litų – 9 proc. daugiau nei 2010 metų pirmąjį ketvirtį, kai „Omnitel“ pajamos buvo 138,3 mln. Lt. Pajamų augimą per balandį, gegužę ir birželį didžiąja dalimi lėmė augantis paslaugų vartojimas ir stipriai išaugę nešiojamųjų kompiuterių ir mobiliųjų telefonų pardavimai.

2010 metų antrąjį ketvirtį ir pirmąjį pusmetį mobiliojo ryšio bendrovė išlaikė stabilią EBITDA (pelno, neatskaičiavus palūkanų, pelno mokesčio, nusidėvėjimo ir amortizacijos) maržą – atitinkamai 31,5 ir 33,7 proc. EBITDA maržai įtakos turėjo skirtos investicijos į naujus, vartotojams ypač patrauklius pasiūlymus, tokius kaip paslaugų paketai su išmaniaisiais telefonais su didžiausiomis rinkoje nuolaidomis. Per pirmąjį pusmetį išmaniųjų telefonų dalis tarp visų „Omnitel“ parduodamų mobiliųjų telefonų padidėjo nuo 13 proc. sausio mėnesį iki 20 proc. birželį.

Lyginant antrojo ketvirčio rezultatus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, dar fiksuojamas 21 proc. pajamų mažėjimas, pirmiausia dėl mažėjusių pajamų iš tarptautinio ir tarptinklinio ryšio, dėl Europos Komisijos reguliavimo sumažėjus tarptautinio tarptinklinio ryšio tarifams Europos Sąjungos šalyse, bei dėl bendro nuosmukio rinkoje praėjusiais metais.

Per visą pirmąjį 2010 m. pusmetį „Omnitel“ pajamos buvo 288,9 mln. Lt (tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu – 371,6 mln. Lt). Kompanija išlaiko stabilų vartotojų skaičių (1 952 tūkst.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius