Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 4 savaitės dienas – 1 600 avarijų

Sniegas, sunkiai pravažiuojami keliai, nepasirinktas saugus greitis ir atstumo nesilaikymas – visa tai sąlygojo eismo įvykių bumą. Nuo pirmadienio iki šiandienos 12 val. „Lietuvos draudimo“ Žalų centras užregistravo 1600 pranešimus dėl eismo įvykių. Bendrovė planuoja klientams kompensuoti 3,2 mln. litų nuostolių. Nukentėjusiems vairuotojams vidutiniškai bus išmokėta po 2000 Lt.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Danielius.net nuotr.

„Daugiausia pranešimų sulaukėme pirmadienį – net 500, vėliau pranešimų mažėjo, bet galime konstatuoti, kad tiek daug eismo įvykių per tokį trumpą laiką jau senai neregistravome“, – pasakojo  „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Dar 200 pranešimų buvo užregistruota dėl žalos gyventojų turtui. Dėl turto žalų bendrovė rezervavo apie 200 tūkst. Lt. 

Siekiant išvengti galimų nesusipratimų, draudimo specialistai primena, kad draudimo apsauga galioja tik tais atvejais, kai stogai ir pan. įlūžta dėl staiga iškritusio didelio kritulių (sniego / lietaus) kiekio. Žmogus fiziškai nuo to negali apsisaugoti. Tais atvejais, kai sniego danga kaupiasi ilgą laiką, stogai nėra valomi ir prižiūrimi, draudikai turi pilną teisę atsisakyti mokėti draudimo išmoką dėl nepriežiūros. Todėl gyventojams ir įmonėms patariama susirūpinti sniego valymu nuo stogų ir kitų paviršių.

„Noriu dar kartą paraginti gyventojus atsakingai prižiūrėti savo turtą – nuvalyti sniegą nuo stogų, atsargiai elgtis su ugnimi, nepalikti įjungtų elektros prietaisų, užsukti vandens sklendes, o vairuotojus būti atidžius kelyje, pasirinkti saugų greitį – atrodo tiek nedaug reikia, kad tokia graži žiema džiugintų ne tik vaikus“, –  pridūrė G. Matiukas.

„Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių draudimo grupių RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 130 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius