-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Lietuvos paštą pernai atsiųstą daugiau perlaidų iš užsienio

Lietuvos paštas skaičiuoja, kad 2013 metais iš užsienio šalių į Lietuvą buvo atsiųsta 34 proc. daugiau pinigų perlaidų nei 2012-aisiais. 26 proc. augo ir iš Lietuvos išsiunčiamų pinigų perlaidų skaičius.
Lietuvos pašto bankelis „Paypost“
Lietuvos pašto bankelis „Paypost“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Žvelgiant į praėjusių metų pinigų perlaidų siuntimo ir gavimo rezultatus, galima drąsiai teigti, jog Lietuvos paštas šioje rinkoje augo sparčiausiai. Vis daugiau gyventojų pinigams persiųsti renkasi Lietuvos pašto paslaugas“ – sakė Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Pasak N. Knyvienės, sparčiai augančiam pinigų perlaidų skaičiui įtakos turėjo ir naujasis Lietuvos pašto finansinių paslaugų tinklas „PayPost“, kurį šiuo metu sudaro daugiau kaip 180 skyrių.

2013-aisiais daugiausia pinigų perlaidų buvo gauta iš Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Rusijos, Airijos, Vokietijos, Norvegijos. Nors iš Britanijos atsiunčiama daugiausia pinigų perlaidų, tačiau vidutinė jų suma – 465 litai – mažiausia, palyginti su kitomis populiariausiomis šalimis. Iš JAV atsiunčiamų pinigų perlaidų vidutinė suma – 865, Rusijos – 1 300, Airijos – 600, Vokietijos – 800, Norvegijos – 1 250 litų.

Lietuviai daugiausia pinigų perlaidų siunčia į Rusiją, Britaniją, Ukrainą, Baltarusiją, Vokietiją, JAV. Didžiausia vidutinė suma – 1 300 litų – siunčiama į JAV. Į Rusiją vidutiniškai siunčiama po 740, Britaniją – 760, Ukrainą – 570, Baltarusiją – 400, Vokietiją – 960 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius