-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per mėnesį Lietuvos rinkoje gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 1,3 proc.

Statistikos departamentas praneša, kad 2011 m. sausio mėn., palyginti su 2010 m. gruodžio mėn., visos gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,9 procento. Bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 4,4 procento pabrangusi elektra ir 1 procentu – rafinuoti naftos produktai.
Diagrama
Diagrama / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 1,3 procento. Šių kainų pokytį, kaip ir visos gamintojų parduotos pramonės produkcijos, didžiąja dalimi lėmė 4,4 procento pabrangusi elektra, 1,1 – maisto produktai bei 0,7 – rafinuoti naftos produktai.

Iš maisto produktų daugiausia pabrango paukštiena – 4,8, mėsos ir paukštienos produktai – 3,4, mėsa – 2,6 procento, o atpigo valgomieji ledai – 5 procentais, kakava, šokoladas ir cukraus saldumynai – 3,6 procento, džiūvėsiai ir sausainiai, ilgai išsilaikantys konditerijos kepiniai – 3,2 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos 2011 m. sausio mėn., palyginti su 2010 m. gruodžio mėn., padidėjo 0,6 procento. Daugiausia įtakos kainų pokyčiui turėjo 1,1 procento pabrangę rafinuoti naftos produktai, 4,8 – guminiai ir plastikiniai gaminiai, 1,3 – mediena ir medienos gaminiai ir 1 procentu atpigę maisto produktai ir baldai.

Per metus visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 14,8 procento. Daugiausia pabrango chemikalai ir chemijos produktai – 42,7 procento, žalia nafta – 33,1, pagrindiniai metalai – 32,9, o atpigo spausdinimo ir įrašytų laikmenų tiražavimas – 3,4, variklinės transporto priemonės, priekabos ir puspriekabės – 2,9 procento.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus padidėjo 10,3 procento. Iš Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos daugiausia pabrango žalia nafta – 28,8 procento, rafinuoti naftos produktai – 22,1, chemikalai ir chemijos produktai – 16,9 procento, o atpigo variklinės transporto priemonės, priekabos ir puspriekabės – 4,6, metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius, – 3,6 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus padidėjo 19,3 procento. Daugiausia pabrango chemikalai ir chemijos produktai – 50,6, pagrindiniai metalai – 44,8, žalia nafta – 35,3 procento, o atpigo gėrimai – 6,4, kompiuteriniai, elektroniniai ir optiniai gaminiai – 3,7, variklinės transporto priemonės, priekabos ir puspriekabės – 2,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius