Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per metus prekės ir paslaugos brango 3,5 procento

Lietuvos statistikos departamento pagal su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis narėmis metodologiškai suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuota 2012 m. rugpjūčio mėn. vidutinė metinė infliacija sudarė 3,5 procento.
Litai
Litai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Metinė infliacija 2012 m. rugpjūčio mėn., palyginti su 2011 m. rugpjūčio mėn., sudarė 3,4 procento ir buvo 0,1 procentinio punkto didesnė negu apskaičiuota pagal vartotojų kainų indeksą (VKI).

Pagal SVKI apskaičiuotas mėnesinis (2012 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn.) vartojimo prekių ir paslaugų kainų padidėjimas sudarė 0,2 procento.

Pagal SVKI apskaičiuotos vidutinės metinės infliacijos ir mėnesinio vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokyčio reikšmės sutapo su pagal VKI apskaičiuotomis reikšmėmis.

Lietuvos statistikos departamentas/Infliacija
Lietuvos statistikos departamentas/Infliacija

Metinei ir vidutinei metinei infliacijai, mėnesiniam ir kitų laikotarpių kainų pokyčiams skaičiuoti naudojami SVKI, apskaičiuoti remiantis kainų indekso 2005 m. baziniu laikotarpiu (2005 m. = 100), dviejų ženklų po kablelio tikslumu. Kainų indeksai skelbiami dviejų, infliacija ir kainų pokyčiai – vieno ženklo po kablelio tikslumu.

Lietuvos statistikos departamentas/Infliacija
Lietuvos statistikos departamentas/Infliacija

Įtaka bendrajam vartotojų kainų pokyčiui priklauso ne tik nuo produkto kainų pokyčio dydžio, bet ir nuo to, kokia yra išlaidų šiam produktui įsigyti lyginamoji dalis bendrose vartojimo išlaidose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius