Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Panemunę į Kaliningradą negalima vežti kai kurių prekių

Per Panemunės pasienio postą į Kaliningrado sritį negalima vežti maisto produktų, cheminių medžiagų ir kai kurių kitų prekių grupių – įsigalioja Rusijos premjero Vladimiro Putino pasirašytas draudimas.
Pasienio poste automobilių eilės
Pasienio poste automobilių eilės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per šį punktą keliaudavo dalis krovinių iš Klaipėdos uosto, penktadienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.

„Šis Rusijos sprendimas – smūgis eksportuotojams ir transporto įmonėms. Tai gali atsiliepti ir Klaipėdos uostui“, – nelinksmomis prognozėmis dalinasi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius, sakantis, jog įdėta daug pastangų, kad Klaipėda būtų patrauklesnis objektas eksportuoti į Rusiją nei Hamburgas ar Antverpenas, tačiau šis Rusijos sprendimas nubraukia visas pastangas.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Eugenijaus Gentvilo teigimu, daugiau sunkumų nei uostui bus Vakarų Lietuvos verslui, kuris į Kaliningradą eksportuodavo savo gaminių.

„Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius sako, kad dėl šio posto uždarymo daugiau nepatogumų patirs įmonės, gabenančios krovinių iš Karaliaučiaus į didžiąją Rusiją, nei šalies vežėjai.

„Per Panemunę į Rusiją keliaudavo dideli maisto produktų tranzito srautai. Būtent per čia produktus eksportuodavo į Sankt Peterburgą ir Maskvą. Sukant per Kybartus vežimas brangs, nes vilkikams reikės įveikti didesnį atstumą“, – skaičiuoja skerdyklos „Agaras“ vadovas Petras Vainoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius