Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Per parą Rusijos magnatai prarado daugiau nei 3 mlrd. dolerių

Itin turtingi Rusijos verslininkai per dieną prarado po 3 mlrd. dolerių, prezidentui pasiūlius padidinti mokesčius šalies metalo ir kasybos kompanijoms, rašo „Bloomberg“.
Finansai
Finansai / Vida Press nuotr.

Laiške Vladimirui Putinui jo padėjėjas Andrejus Belousovas išvardino 14 kompanijų, kurios galėtų mokėti didesnius mokesčius. Vien dėl to įmonių savininkai prarado 3,1 mlrd. dolerių.

Kompanijos, kurias paveiktų planas, yra „MMC Norilsk Nickel PJSC“, kurios bendraturtis yra Vladimiras Potaninas, „Severstal PJSC“, kurios didžiausias akcininkas yra Aleksejus Mordašovas, taip pat „Sibur Holding PJSC“, kurią kontroliuoja Leonidas Mikhelsonas ir Genadijus Timčenka.

Įgyvendinus pasiūlymą per metus į biudžetą pavyktų papildomai surinkti 7,5 mlrd. dolerių.

Pasiūlymas „Novolipetsk Steel PJSC“ kontroliuojančiam akcininkui ir Rusijos plieno asociacijos vadovui Vladimirui Lisinui atrodo kaip neefektyvumo skatinimas. „Kuo mažesnis pelningumas, tuo mažiau mokesčių tau reikės mokėti“, – pabrėžė jis.

V.Lisino nuostoliai penktadienį buvo didžiausi – „Novolipetsk Steel“ akcijos penktadienį smukus 5,4 proc. jis prarado 832 mln. dolerių, arba maždaug 4 proc. viso savo turto.

Kitas magnatas – „Magnitogorsk Iron & Steel Works PJSC“ savininkas Viktoras Rašnikovas – buvo antras didžiausias pralaimėtojas, kompanijos akcijoms atpigus 5,2 proc.

Tai ne vienintelė tą savaitę Rusijos turtuolius ištikusi nesėkmė. Trečiadienį JAV paskelbus naujas sankcijas Rusijai dėl Skripalių, smuko ir rublis, ir akcijų vertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius