Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per penkerius metus planuojama padvigubinti užsienio investijas Lietuvoje

Ūkio ministras Dainius Kreivys agentūrai „Investuok Lietuvoje“ kelia tikslą per penkerius metus padvigubinti užsienio investicijas Lietuvoje – 2015 metais užsienio investicijos, tenkančios vienam gyventojui, turėtų siekti 5220 eurų (maždaug 18 tūkst. litų). Tuo tarpu kompanija „Computer Sciences Corporation“ praneša apie ketinimus didinti darbuotojų skaičių Lietuvoje.
Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas: grįžtamasis ryšys Lietuvos verslui
Kalbėdamas su žurnalistais, ūkio ministras pabrėžė, kad Lietuva nebegali gyventi iš pigių bankų paskolų, o turi pritraukti lėšas įmonių kapitalui. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Investuotojai sako labai aiškiai, kad mes turime rengti ne vadybininkus, ne teisininkus, o specialistus: informacinių technologijų, biotechnologijų inžinierius, kad galėtume investicijas atvesti į Lietuvą“, – sakė D.Kreivys, pirmadienį su tarptautinių korporacijų vadovais ir jau esamais investuotojais diskutavęs apie Lietuvos patrauklumą investuotojams.

Kalbėdamas su žurnalistais, ūkio ministras pabrėžė, kad Lietuva nebegali gyventi iš pigių bankų paskolų, o turi pritraukti lėšas įmonių kapitalui. „Mes taip pat turime sukurti rizikos kapitalo formas, kurios būtų investuojamos į naujas perspektyvias aukštų technologijų įmones“, – aiškino D.Kreivys.

Ruošiasi plėstis

Susitikime dalyvavęs vienos didžiausių pasaulio informacinių technologijų sprendimų ir konsultacijų bendrovės „Computer Sciences Corporation“ (CSC) Rytų Europos operacijų padalinio vadovas Martinas Loffleris sakė, kad CSC antrinė bendrovė „CSC Baltic“ svarsto galimybę plėsti savo veiklą Lietuvoje.

„Šiuo metu Vilniuje turime paslaugų centrą, kuriame dirba 170 darbuotojų. Jų skaičių planuojame plėsti iki 400–500. Dabar vyksta diskusija, kaip tą padaryti“, – sakė M.Loffleris ir pridėjo, kad, jei kompanija sulauks „teisingų signalų“ iš šalies valdžios, pirmasis žingsnis plėtros link gali būti žengtas dar 2010 metais.

Jis užsiminė, kad CSC taikomos panašios paskatos, kokios buvo naudojamos „Barclays“.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad „Barclays“ technologijų centras pradėjo veikti kovo pradžioje. Vyriausybė jam skyrė subsidiją, taip pat „Barclays“ sulaukė finansinių paskatų perkvalifikuojant darbuotojus.

Šiuo metu „Barclays“ technologijų centre dirba 280 darbuotojų. Iki metų pabaigos šį skaičių žadama padvigubinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius