-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per pirmąjį mėnesį registruota apie 50 mažųjų bendrijų

Nuo rugsėjo 1 dienos, kai buvo pradėtos registruoti mažosios bendrijos, per mėnesį tokią savo įmonės steigimo formą pasirinko per pusšimtis verslininkų.
Dokumentai
Dokumentai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Daugiausia mažųjų bendrijų buvo registruota Vilniuje, Kaune ir jo rajone. Šią įmonės steigimo formą pasirinkę verslo naujokai sako pagaliau ryžęsi imtis verslo nesibaimindami prarasti turtą ir nesukdami galvos apie įstatinį kapitalą, rašo „Verslo žinios“.

Progos pakeisti savo įmonių statusus nepraleido ir nestokojantys verslo patirties. Kai kurie į mažąsias bendrijas pervadino net po kelias savo įmones.

„Mano įmonės atitiko reikalavimus. Pavyzdžiui, neturėjo didesnės metinės apyvartos kaip 1 mln. litų. Skaičiavau, kad finansinės naudos dėl pakeisto statuso būti neturėtų, tačiau biurokratijos tikrai sumažės“, – sakė Kėdainių verslininkas Almantas Šimėnas.

A.Šimėnas valdo mažąsias bedrijas „AS energija“, „Energija Tau“ ir „Energija JAS“. Tiesa, kaip pats sako, tik pirmoji yra susijusi su energetika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius