-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sausį pateikta daugiau kaip 170 tūkst. prašymų gauti vaiko pinigus

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skaičiuoja, kad per pirmąjį metų mėnesį pateikta daugiau kaip 170 tūkstančių prašymų gauti vaiko pinigus. Pirmosios išmokos nuo vasario dešimtosios turėtų pasiekti tėvus, kurie prašymus užpildė pirmosiomis sausio dienomis.
Vaiko pinigai
Vaiko pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iš pradžių strigusi socialinių paslaugų informacinė sistema, anot ministerijos, dabar veikia be trikdžių, visi tėvai gali užpildyti prašymus dėl vaiko pinigų.

Skaičiuojama, kad per pirmąjį mėnesį tokių prašymų pateikta daugiau kaip 170 tūkstančių. Daugiausia jų užpildyta elektroniniu būdu.

Ministerija sako, kad tėvams, kurie prašymus pateikė pirmojoje sausio pusėje, pinigai turėtų būti pradėti mokėti nuo vasario 10-osios. Tačiau, kada tiksliai šeimas pasieks išmokos, priklauso nuo savivaldybės ir prašymo užpildymo datos.

Savivaldybės išmokas už praėjusį perveda nuo mėnesio 10 iki 25 dienos. Dar nepateikusieji prašymų tai gali padaryti bet kada, o pinigai bus išmokami už visą laikotarpį nuo šių metų sausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius