-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris mėnesius Lietuvoje investuota 5,3 mlrd. Lt

2013 m. ketvirtąjį ketvirtį šalyje į ilgalaikį materialųjį turtą investuota 5,3 mlrd. litų, arba 15 procentų daugiau nei 2012 m. ketvirtąjį ketvirtį palyginamosiomis kainomis, remdamasis išankstiniais duomenimis, praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Statybininkai dirba ir per didelius šalčius.
Daugiausia investuota į statybas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Daugiau nei pusę visų investuotų lėšų (2,96 mlrd. Lt) sudarė investicijos į pastatų ir inžinerinių statinių statybą, palyginti su 2012 m. ketvirtuoju ketvirčiu, jos padidėjo 12 procentų. Investicijos į mašinas, įrenginius ir transporto priemones sudarė daugiau nei trečdalį visų investicijų (2 mlrd. Lt) ir padidėjo 17 procentų, palyginti su 2012 m. ketvirtuoju ketvirčiu.

Gyvenamiesiems pastatams statyti ir pirkti buvo skirta 627 mln. litų, arba 10 procentų daugiau nei 2012 m. ketvirtąjį. ketvirtį.

2013 m ketvirtąjį ketvirtį beveik penktadalį visų šalies investicijų pagal ekonominės veiklos rūšis sudarė viešojo valdymo sektoriaus investicijos, transporto ir saugojimo įmonių investicijos sudarė 18 procentų, o nekilnojamojo turto įmonių investicijos ir fizinių asmenų investicijos į gyvenamąją statybą – 14 procentų visų šalies investicijų.

Išankstiniais duomenimis, 2013 m. materialinės investicijos šalyje sudarė 16,6 mlrd. litų ir, palyginti su 2012 m., išaugo 12 procentų (palyginamosiomis kainomis). Gyvenamiesiems pastatams buvo skirta 1 979 mln. litų, arba 11 procentų daugiau nei 2012 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius