Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per varžytines įsigijo stoginę Vilniuje, tačiau jos negavo: teismas spręs, kas dėl to kaltas

Verslininkas Balys (pavardė redakcijai žinoma – aut.) Vilniuje per varžytines įsigijo nekilnojamąjį turtą – stoginę. Vis dėlto verslininkui neįvykdžius vienos sąlygos savivaldybės įmonė „Vilniaus vystymo kompanija“ nutraukė jau įvykusį aukcioną ir atsisakė parduoti jam turtą. Dėl to verslininkas kreipėsi į teismą, kurio sprendimas ir sudėlios taškus šioje istorijoje.
Stoginė Nemenčinės pl.
Stoginė Nemenčinės pl. / UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ nuotr.

Gavo pranešimą, kad turtas nebeparduodamas

15min susisiekė su minėtu verslininku, tačiau jis pats komentuoti nenorėjo – nukreipė kalbėti su advokatu, kad būtų tiksliai papasakota situacija.

Kaip 15min paaiškino šiam verslininkui atstovaujantis advokatas Darius Stalionis, UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ paskelbė stoginės viešąjį aukcioną per tinklalapį evarzytynes.lt. Pasiūlymas buvo įkeltas ir nekilnojamojo turto skelbimų portale Aruodas.lt.

Pasak advokato, skelbime buvo nurodyta, kada bus pardavinėjamas turtas, kada reikia užsiregistruoti, taip pat kad reikia sumokėti dalyvio mokestį ir 10 procentų įnašą.

„Aukciono pradžia buvo paskelbta 2023-08-17 diena 9:00 val. iki 2023-08-18 dienos 14:04:59 val. UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ nustatė, kad šio turto pradinė pardavimo kaina bus 21 tūkst. eurų. Mano kliento vadovaujama įmonė laimėjo šį aukcioną ir galutinė turto kaina buvo užfiksuota 31 600 eurų. Ši aplinkybė leidžia teigti, kad šiame aukcione dalyvavo mažiausiai 2 dalyviai, galimai jų buvo ir daugiau“, – komentavo D.Stalionis.

UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ nuotr./Stoginė Nemenčinės pl.
UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ nuotr./Stoginė Nemenčinės pl.

Jo klientas esą su „Vilniaus vystymo kompanijos“ atsakingu darbuotoju derino, kada įvyks notarinės pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymas.

„Iš UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ buvo gautas laiškas su paskirtu notarinės pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymo laiku, mano klientas paprašė jį perkelti į kitą savaitę, kadangi buvo išvykęs į Ukrainą, tačiau nuo to laiko taip ir nebuvo sudaryta notarinė pirkimo-pardavimo sutartis ir galiausiai UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ atsiuntė raštą, kad nutraukia jau įvykusį aukcioną ir atsisako parduoti turtą“, – dėstė D.Stalionis.

Todėl, pasak advokato, jo kliento įmonė kreipėsi į teismą su reikalavimu, kad „Vilniaus vystymo kompanija“ būtų įpareigota sudaryti notarinę pirkimo-pardavimo sutartį.

Ieškinys pasiekė teismą

Byla iš tiesų pasiekė Vilniaus apygardos teismą. Kaip 15min patvirtino šio teismo pirmininko padėjėja Lina Nemeikaitė, Vilniaus apygardos teisme 2023 m. lapkričio 29 d. gautas minėto ieškovo ieškinys atsakovui UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ dėl įpareigojimo sudaryti sutartį laimėjus viešą aukcioną.

„Šiuo metu byla yra pasirengimo nagrinėti stadijoje, t. y. dar nėra pradėta nagrinėti teismo posėdžiuose. Teismo posėdžių datos dar nėra paskirtos“, – teigė L.Nemeikaitė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Teismo akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Teismo akimirka

„Vilniaus vystymo kompanija“: toliau laikysimės teismo sprendimo

Tuo metu UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ 15min atsiųstame komentare pažymi, kad skelbime apie aukcioną buvo išviešinta sąlyga, jog turto pirkimo-pardavimo sutartis su aukciono laimėtoju sudaroma per 30 kalendorinių dienų nuo aukciono pabaigos ir reikiamų pardavėjo valdymo sprendimų dėl sutarties sudarymo gavimo, t.y. sutarčiai sudaryti bus reikalingas papildomas UAB „Vilniaus vystymo kompanija“ sprendimas.

„Su šia ir kitomis sąlygomis visi aukciono dalyviai privalo susipažinti prieš dalyvaudami aukcione“, – pabrėžiama komentare.

Pasak jo, po aukciono pabaigos bendrovės valdyba nepriėmė sprendimo sudaryti sutarties ir apie tai buvo informuotas minėtas pirkėjas.

Komentare nurodoma, kad bendrovė toliau elgsis pagal teismo sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius