-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perėjimas prie skaitmeninės televizijos smarkiai pagyvins TV įrangos rinką Lietuvoje

Latvijoje ir Estijoje atsigavo buitinės technikos ir elektronikos rinka – pardavimus kilstelėjo tai, kad šią vasarą buvo išjungta analoginė televizija, Lietuvoje prekyba kol kas ritasi žemyn, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Televizija
Televizorius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak dienraščio, šiemet pirmąjį pusmetį smuko tik Lietuvos buities technikos, informacinių technologijų ir elektronikos rinka, o estų su latvių rinka jau fiksavo pardavimų šuolį.

Tačiau Lietuvos verslas kaimynių sėkmę daugiausia aiškina tuo, kad vasarą šiose šalyse buvo išjungta analoginė televizija (TV), todėl žmonės puolė pirkti naujų televizorių ir skaitmeninės TV priedų. TV įrangos pardavimai ištempė visą Baltijos kaimynių buitinės technikos ir elektronikos rinką.

„Latvijoje pakilimą galima aiškinti dar ir tuo, kad ji pernai sėdėjo itin gilioje duobėje, todėl dabar lengviau demonstruoti įspūdingą augimą“, – teigė „Avitelos prekybos“ generalinis direktorius Algirdas Mitalas.

Lietuva prie skaitmeninės TV pereis 2012 metų spalio 29 dieną.

Tyrimų bendrovės „GfK Retail and Technology Baltic“ atstovybės vadovas Lietuvoje Eduardas Grybovas sakė, kad perėjimas „prie skaičiaus“ duos didžiulį teigiamą impulsą šiai rinkai Lietuvoje.

„Televizoriai sudaro gan didelę dalį visų pardavimų. Todėl jei analoginės TV išjungimas mūsų šalyje būtų paankstintas, jau kitąmet matytume daug gražesnį rinkos vaizdą. Prekyba smarkiai pagyvėtų“, – teigė E.Grybovas.

Tačiau, pasak „Verslo žinių“, artimiausiu metu Lietuvos prekybininkai didelių vilčių į skaitmeninę TV nededa. Anot A.Mitalo, paprastai žmonės puola pirkti modernius televizorius ir priedus likus vos 6–8 savaitėms iki analoginės TV išjungimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius