Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai bedarbių pašalpoms Lietuva išleido 225 mln. litų

Praėjusiais metais 128,5 tūkst. darbo netekusių gyventojų buvo mokamos nedarbo socialinio draudimo išmokos. Tai yra apie 10 proc. visų apdraustųjų skaičiaus.
Bedarbis
Bedarbis / Edgaro Anisimenko/BFL nuotr.

Per 2013 m. iš viso išmokėta 225 mln. litų nedarbo išmokų. Tai sudarė apie 2 proc. visų Valstybinio socialinio draudimo fondo išlaidų.

Vidutinis mėnesinis nedarbo išmokų gavėjų skaičius pernai buvo 42,4 tūkst., o vidutinė mėnesio nedarbo išmoka buvo 553 Lt.

Daugiausia nedarbo draudimo išmokų pernai išmokėta Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestų ir Vilniaus rajono savivaldybėse – atitinkamai 81,8 tūkst., 45,2 tūkst., 25,3 tūkst. ir 19,4 tūkst. Mažiausiai – Birštono ir Neringos savivaldybėse, atitinkamai 641 ir 534.

Moterys pernai sudarė daugiau nei pusę – 57 proc. – nedarbo išmokų gavėjų. Joms per 2013 m. priskaičiuota išmokėti 130,7 mln. Lt, vyrams – 94,3 mln. Lt nedarbo išmokų.

Didžiausia dalis, apie 30 proc. visų nedarbo išmokų, buvo išmokėta 25-35 m. amžiaus bedarbiams. Jiems pernai priskaičiuota išmokėti 66,3 mln. Lt.

Daugiausiai nedarbo išmokų bedarbiams išmokėta balandį – 46,9 tūkst., mažiausiai – 39,5 tūkst. – liepą. Vidutiniškai nedarbo išmoka 2013 m. buvo mokama apie 4 mėn.

Asmenų, gavusių nedarbo išmokas, skaičius skiriasi nuo išmokų skaičiaus, kadangi tam pačiam asmeniui išmoka gali būti skirta kelis kartus.

Nedarbo draudimo išmoka kompensuoja dėl nedarbo negautas pajamas arba jų dalį.

Išmokos mokėjimo trukmė priklauso nuo bedarbio nedarbo socialinio draudimo stažo. Ji skiriama nuo aštuntos dienos po įsiregistravimo darbo biržoje ir mokama iki bedarbis įsidarbina, maksimaliai 6-9 mėnesius.

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba nedarbo draudimo išmokų mokėjimą iš Darbo biržos perėmė 2013 m. sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius