-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perpus sumažėjo mokestis už sąskaitos pateikimą „E.sąskaitos“ pagalba

Pirmadienį finansų ministrą pavaduojantis ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius iki 0,28 Eur sumažino atlyginimą, kurį Registrų centras gauna už vienos sąskaitos pateikimą į „E. sąskaitos“ informacinę sistemą. Iki šiol buvo imamas 0,58 Eur dydžio atlyginimas, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Registrų centras
Registrų centras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Perpus mažesnis mokestis „E. sąskaitoje“ pradėtas taikyti nuo antradienio.

Nuo 2018 m. sausio 1 d., Registrų centro teigimu, įkainis už sąskaitos pateikimą šioje informacinėje sistemoje bus peržiūrimas kas pusę metų.

„Dėl mokesčio mažėjimo sistemos tvarkytojas Registrų centras prisiima dalį sąnaudų, kol prie „E. sąskaitos“ sistemos prisijungs daugiau vartotojų ir sistema funkcionuos visu pajėgumu“, – teigiama pranešime.

Mokestis už sąskaitos pateikimą „E. sąskaitos“ informacinei sistemai yra vienas iš jos finansavimo šaltinių.

Nuo 2017 m. liepos 1 d., kai visi viešuosiuose pirkimuose dalyvaujantys tiekėjai privalo teikti sąskaitas perkančiosioms organizacijoms per Registrų centro tvarkomą „E. sąskaitos“ sistemą, jau pateikta daugiau kaip 44 tūkst. sąskaitų, priimta – beveik 30 tūkst. sąskaitų. Šiuo metu „E. sąskaitos“ informacinėje sistemoje yra sukurta daugiau kaip 12,3 tūkst. paskyrų (nuo š.m. liepos 1 d. sukurta daugiau kaip 4,7 tūkst. naujų paskyrų).

„E. sąskaitos“ informacinė sistema yra viešųjų pirkimų sutarčių vykdymo auditavimo ir kontrolės priemonė. Registrų centras tikisi, kad priemonė leis skaidriau ir efektyviau vykdyti viešuosius pirkimus bei atsiskaitymus, mažins administracinę naštą ir viešajam sektoriui, ir verslui, ilgainiui leis atsisakyti popierinių atsiskaitymo dokumentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius