Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perspektyvioji eksporto geografija – nuo Persijos įlankos į Rytus

Lietuvai įteisinus ritualinį skerdimą, mėsininkams galėtų atsiverti Saudo Arabijos, Jungtiniai Arabų Emyratų, Omano, galbūt Irano rinkos, Šiaurės Afrikos arabiški kraštai – Alžyras, Marokas, taip pat kai kurios kitos musulmoniškos šalys iš Nepriklausomų valstybių sąjungos (NVS), „Verslo žinioms“ prognozuoja Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius.
Saudo Arabija
Saudo Arabija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Eksportas

Kad mūsų produkcija pajudėtų į JAV ar Kiniją, pasak E.Mackevičiaus, būtina išspręsti tam tikrus „administracinius reikalus“: „Dažniausiai eksporto klausimai nepajuda tol, kol ten nenuvyksta aukšti pareigūnai. Kalbant apie Kiniją, taip pat laukiame, kol bus priimtas politinis sprendimas“.

Buvęs „Verslios Lietuvos“ atstovas Jungtiniuose Arabų Emyratuose Giedrius Steponkus, kuris konsultuoja verslininkus, siekiančius įsitvirtinti Persijos įlankos šalyse, teigiamai vertina lietuvių gręžimąsi į arabų pasaulį: „Persijos įlankos šalys yra svarbiausia 5 valandų skrydžio atstumu rinka, kuri ir reeksportui yra labai svarbi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius