Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pervalkos prieplauką už 0,35 mln. eurų atnaujins „Ecomas“

Neringos savivaldybė ir elektros sistemų įrengimo įmonė „Ecomas“ pasirašė 0,35 mln. eurų vertės sutartį dėl Pervalkos prieplaukos Kuršių mariose tvarkymo. Darbai turėtų būti baigti iki vasaros sezono pradžios.
Neringos savivaldybės nuotr.
Neringos savivaldybės nuotr.

„Pasirinkome rangovą, sutartį pasirašėme“, – BNS sakė Neringos meras Darius Jasaitis. 

Pagal sutartį „Ecomas“ dirbs kartu su statybų bendrove „Memelio kapitalas“, o pirsas turi būti sutvarkytas iki balandžio vidurio. D. Jasaitis abejojo, ar tiek laiko užteks, tačiau teigė iš konkurso dalyvių negirdėjęs, jog remontui skirtas laikas yra per trumpas.

„Iki tada pirsas turi būti sutvarkytas visiškai. Terminas ganėtinai, man atrodo, trumpokas, bet konkurso metu nė iš vienų galimų rangovų nebuvo jokių pastabų, kad per trumpas. Atvirai pasakius, nežinau, ar jį galima pratęsti, bet jeigu rangovas kreipsis su tokiu prašymu, tai svarstytume“, – kalbėjo D. Jasaitis. 

Kaip nurodoma Centriniame viešųjų pirkimų portale, konkurse, be „Ecomo“, dar dalyvavo įmonė „Borta“, tačiau jos pasiūlymas atmestas dėl per didelės kainos.

1982 metais pradėto ir nebaigto statyti pirso kontūrai suformuoti iš gelžbetoninių plokščių, jo vidus užpiltas gruntu, jis užžėlęs, danga ant jo neįrengta, iš konstrukcijų kyšo armatūra – taip šiuo metu atrodo kurorto prieplauka.

Savivaldybės užsakymu parengtame projekte numatoma 6,5 metro pločio ir beveik 450 metrų ilgio pirsą atnaujinti įrengiant ant jo dangą, suoliukus, apšvietimą, apsaugines tvoreles, kad jis būtų pritaikytas lankytojų pasivaikščiojimui ir poilsiui, taip pat dalį statinio pritaikyti tikrajai jo paskirčiai – laivams švartuoti.

Pirso remontui savivaldybė yra pasiruošusi nuo 2022 metų: parengtas projektas, skirtas finansavimas, tačiau 2022-ųjų rugsėjį konkursą laimėjusi bendrovė „Šilutės polderiai“ projekto atsisakė, vėliau konkursai neįvyko, nes jo dalyvės, tarp jų ir „Ecomas“ bei „Borta“, siūlė per didelę kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius