-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Porošenkos konditerijos imperija „Roshen“ galutinai nutraukė veiklą Rusijoje

Ukrainos prezidento Petro Porošenkos konditerijos imperija „Roshen“ galutinai nutraukė veiklą Rusijoje, kurioje jos fabriko Lipecke areštuotas dėl mokesčių pretenzijų.
„Roshen“ saldainiai
„Roshen“ saldainiai / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Roshen“ paskelbė, jog fabrikas ir gatavos produkcijos sandėlys Lipecke baigti konservuoti, prekybos centras Rusijoje nutraukė veiklą.

Rusijos federalinei mokesčių tarnybai pateikus 180 mln. rublių mokesčių pretenzijas „Roshen“ fabrikui Lipecke ir 150 mln. rublių – tame pačiame mieste veikiančiam prekybos centrui, Maskvos teismas iki rugsėjo vidurio pratęsė jų turto areštą.

„Roshen“ turi konditerijos fabrikų tinklą Ukrainoje, po vieną konditerijos fabriką Lietuvoje ir Vengrijoje.

Fondas „Prime Assets Capital“, kurio beneficiaras yra Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, pernai gegužę pranešė užbaigęs konditerijos korporacijos „Roshen“ 85 proc. akcijų paketo valdymo perdavimo nepriklausomam „aklam“ fondui (ang. – blind trust) „Rothschild Trust“ sandorį.

2014 metais Ukrainos prezidentu tapęs P.Porošenka pranešė apie ketinimus parduoti savo verslą, ir tam pasamdė investicijų bendroves „Rothschild“ ir ICU. Tačiau šiems planams žlugus, kaip oficialiai teigta, dėl pirkėjų nebuvimo, 2016-ųjų pradžioje buvo pasirašyta sutartis su „Rothschild Trust“ dėl P.Porošenkai priklausančių „Roshen“ akcijų valdymo jo prezidentavimo laikotarpiu.

„Roshen“ dalininkas yra Viačeslavas Moskalevskis, kurio fondui „Konditerinvest“ priklauso 13 proc. akcijų. Likusias 2 proc. akcijų valdo keturi „Roshen“ vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius